Der prustes og svedes i pedalerne: 70-årige Poul cykler med de 'Rigtige Mænd'

Det er vigtigt at holde kroppen i gang. Især for de ældre. Hos Aalborg Seniorsport mødes 60 mænd over 60 år et par gange om ugen, hvor de går til spinning og træning.

Der trampes på livet løs i pedalerne på spinningcyklen.

Gruppen ’Rigtige Mænd’, der hører under Seniorsport Aalborg, mødes to gange om ugen til en omgang fællestræning - både på spinningcyklen og i styrkelokalet. 

Poul Søe Jeppesen på 70 år er med på holdet. For ham giver træningerne både fysisk og mental velvære. 

Normalt er Poul Søe Jeppesen i rigtig god form, men i dag er det lidt hårdere.

- Jeg kan mærke, at det er første gang, jeg er her i 14 dage, for man kan se, at jeg ikke træder de watt, jeg plejer.

På cyklen i et velgørende formål

Gruppen med de omkring 60 medlemmer har sat deres gode form til tjeneste. Fredag til lørdag er der folk på cyklerne 25 timer i streg til en velgørenhedsløb.

Poul Søe Jeppesen nåede 28 kilometers cykling på 55 minutter.

- Jeg havde en målsætning på 30 kilometer, så det nåede jeg ikke. Min kone havde også fortalt mig, at nu skulle jeg tage den med ro, og det gjorde jeg i starten. Men nu har jeg gjort mig fortjent til en sild og en snaps, lyder det fra 70-årige Poul Søe Jeppesen.

Du kan se meget mere til velgørenhedsløbet og en lettere forpustet reporter her:

Godt for især ældre mænd

For ældre mænd er en god form en god ide, ifølge Jesper Franch, der forsker og underviser i den betydning træning har for kroppen.

- Cykelarbejde som er udholdenhedstræning har især betydning for nogle af de store livsstilssygdomme, diabetes 2 og former for kræftsygdomme, så man garderer sig ligesom, når man laver udholdenhedstræning, forklarer Jesper Franch, lektor ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet.

JesperFranch 2
Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord

Og det er ikke kun for den enkelte, at en god form er et plus.

- Det betyder rigtig meget vi kan holde folk raske for i det øjeblik du skal have pleje, uanset om det er et sygehus, plejehjem eller andet så er det noget der er relativt dyrt for samfundet, siger Jesper Franch.

- Vi har jo selv et ansvar for at holde os i god form, så vi kan blive væk fra sygehusene, så det er da klart - det ligger i baghovedet, siger Poul Søe Jeppesen.


Seneste nyt

fra Nordjylland