- Den her tid viser jo hvor vigtigt det er, at vi er solidariske, mener formand for LO Aalborg Anna Kirsten Olesen. Foto: Pia Stuckert / TV2 Nord

Digital udgave af 1. maj i år: Arbejdernes kampdag er kun blevet aflyst én gang før

1. maj blev de fleste steder i landet fejret på virtuel vis. Også i Aalborg fulgte den lokale LO-formand med i den traditionsrige tale under livestreamingen.

Arbejdernes internationale kampdag er blevet fejret i 130 år, og den er samlet set kun blevet aflyst to gange i den tid.

Første gang var i 1940, hvor det var nazismen, der satte en stopper for kampdagen. Fredag var det så corona-krisen, som stak en kæp i hjulet for 1. maj-arrangementerne.

Det er Fagbevægelsens Hovedorganisation, der i marts besluttede at aflyse 1. maj. Den politiske mærkedag er i stedet sendt som en liveudsendelse.

02:14

Arbejdernes internationale kampdag er blevet aflyst to gange, siden den første gang blev markeret for 130 år siden.

Luk video

Arbejdernes internationale kampdag markeres som regel i Kildeparken med 15.000 mennesker. I år måtte man fejre det med en liveudsendelse på Facebook.

På LO-kontoret i Aalborg fulgte formanden for LO Aalborg, Anna Kirsten Olesen, de mange livestreaminger og en tale, hun selv er blevet optaget med tidligere på ugen. 

- Denne her tid viser jo hvor vigtigt, det er, at vi er solidariske, siger Anna Kirsten Olesen og uddyber, hvad det betyder for hende.

- Jeg er meget berørt af det. At markere Arbejdernes Internationale Kampdag er noget særligt for mig. Det er specielt i år, siger hun. 

Hun glæder sig til at fejre 130 års-jubilæet i 2021.

- Det er en lørdag, og jeg håber, der kommer rigtig mange, siger hun. 

  Foto: Pia Stuckert / TV2 Nord