Seneste nyt:

Direktørens store beslutning: Overvejer at sælge sin 'baby' på 185 år

Direktør på pumpevirksomheden Desmi i Nørresundby, Henrik Sørensen, vil formentlig snart skille sig af med virksomheden, han har ejet siden 2003. En svær beslutning, indrømmer han.

- En virksomhed som Desmi har man jo kun til låns.

Sådan siger 62-årige Henrik Sørensen omkring sit livsværk - den nordjyske pumpevirkomhed Desmi med hovedsæde i Nørresundby, som han har ejet størstedelen af siden 2003.

Nu afsøger Henrik Sørensen mulighederne for at sælge det 185-årige selskab, der blev etableret helt tilbage i 1834. Dengang hed det Henning Smiths Jernstøberi og solgte blandt andet kirkeklokker og kakkelovne.

- Der er mange følelser involveret i det her, men jeg har overvejet det længe og finder det rigtigt - både for virksomheden, for medarbejderne og for at sikre en fremtidigt godt ejerskab, som kan videreudvikle selskabet, fortæller Henrik Sørensen, der i dag ejer 80 procernt af Desmi.

quote Der er mange følelser involveret i det her, men jeg har overvejet det længe og finder det rigtigt - både for virksomheden, for medarbejderne og for at sikre en fremtidigt godt ejerskab, som kan videreudvikle selskabet.

Henrik Sørensen, direktør, Desmi

Men selv om de økonomiske rygter er astronomisk store - at Henrik Sørensen står til at blive milliardær på salget - så er det ikke pengene, der fylder for nordjyden.

- Det har nogle vurderet (at firmaet er milliarder værd, red.), men lad os nu se. Men det betyder rigtigt meget, det er den rigtige, der køber det. Jeg vil gerne kunne inviteres med til selskabets 200 års jubilæum, og det betyder, at jeg meget gerne ser Desmi som en platform, der bliver bygget videre på - for at sikre selskabets selvstændige fremtid, siger han - og udpensler sine visioner for sit livsværk.

- Den skal gerne leve videre i mange generationer.

Selv om Henrik Sørensen om kort tid muligvis skal lægge den daglige habit fra sig, betyder det langt fra, han kommer til at kede sig.

- Jeg er medejer af et andet selskab, har forskellige bestyrelseposter og nyder at drive et landbrug, så jeg kommer ikke til at kede mig, slår han fast.

Se hele interviewet med direktør for Desmi, Henrik Sørensen:

 

Om Desmi A/S