Seneste nyt:

DM-ugen er tyvstartet

Det var muligt at se tennisbolde flyve gennem luften med mere end 200 kilometer i timen, da DM-ugen mandag formiddag blev tyvstartet.

Aalborg Tennisklub lægger grusbaner til, når landets bedste spillere deltager i DM-ugen. Allerede mandag formiddag begyndte kvalifikationsturneringen i herresinglerækken, da nordjyske Andreas Schmidt skulle i aktion. 

Den venstrehåndede tennisspiller glæder sig over, at turneringen foregår i vante omgivelser.

- Det er megafedt (at spille i Aalborg, red.) Normalt er det jo i København eller Hellerup, så det er dejligt, der ikke er så langt hen til tuneringen, siger Andreas Schmidt, som til dagligt spiller i Aalborg Østre Tennisklub.

Værtsby får ros

Aalborg får også ros med på vejen af Mads Bang Aaen, der er projektleder i Danmarks Idrætsforbund.

- Aalborg er en fantastisk sportsby og rummer ufatteligt mange gode faciliteter, som er perfekte til at danne ramme for DM-ugen. Samtidig er Aalborg en by, hvor man let kan komme rundt til mange ting, udtaler han.

DM-ugen begynder for alvor først på torsdag, hvor Honnørkajen i Aalborg bliver samlingspunkt for en lang række sportsgrene såsom padel og længdespring. Der vil blive opsat en storskærm, som skal gøre eventet endnu mere tilskuervenligt.

Til gavn for restuarationsbranchen

Og netop dét at få en masse liv i byen ser man frem til hos Aalborg Kommune.

- Vi får vist vores by frem. Vi får masser af gæster og aktiviteter, og der kommer forøget omsætning på vores hoteller og restauranter, så det betyder rigtig meget for vores by, siger Søren Thorst, eventchef i Aalborg Kommune.

De mange aktiviteter gør, at tennisspilleren Andreas Schmidt får en travl weekend. Uanset om han selv skal spille eller ej.

- Jeg skal se DM i cykling og hovedrunden i tennis. Jeg regner nemlig ikke selv med at nå så langt, men om ikke andet kan jeg søge noget inspiration hos de andre spillere og samtidig få set noget god tennis, siger han.

Se indslaget herover.