LIGE NU:

Dødslistesagen fortsætter i Aalborg

Fredag fortsætter retssagen mod den 22-årige, der tiltalt for drabs- og voldtægtsforsøg på sin nabo samt 16 andre personer, han har skrevet på en liste.

Sagen mod en 22-årig mand fra Aalborg, der er sigtet for drabs- og voldtægtsforsøg på sin 24-årige kvindelige nabo samt 16 andre personer, han har skrevet på en liste, fortsætter fredag.

Voldtægts- og drabsforsøget er ifølge anklageskriftet foregået 2. januar i kvindens kollegielejlighed i Aalborg.

Her er den 22-årige under påskud af at skulle lede efter en støjkilde kommet ind i lejligheden, hvor han har slået kvinden, bundet hende, taget kvælertag på hende og stoppet en sok i munden på hende.

Han er samtidig tiltalt for voldtægts- og drabsforsøg mod 16 andre navngivne kvinder, herunder politidirektøren for Nordjyllands Politi, da deres navne og adresser, sammen med den 24-årige nabos, stod på en liste, der er fundet i mandens lejlighed.

Retssagen begyndte i mandags, og her fortalte manden, at han havde besluttet sig for at begå indbrud for at skaffe penge til at betale sin hashgæld, og ifølge den 22-årige var navnene på listen de personer, han havde tænkt sig at begå indbrud hos. Herunder naboen. 

Onsdag var anden dag i retten, og her kom det frem, at den 22-årige har skrevet og delt en historie om en seriemorder på et internetforum. Her præsenterede anklageren historien som et manifest for den 22-årige, men tiltalte forklarede, at der var tale om ren fiktion. 

Det kom også frem, at der er blevet hundredevis af søgninger efter dødsporno og voldtægtsvideoer på mandens telefon og computer. 

Fredag er den tredje dag i retten, hvor der er de første vidneafhøringer. Blandt andet er det planen, at den 24-årige nabo skal afhøres i retten. 

liveblog

Live fra retten