30-årig drabsmand skal igen bag tremmer. Foto: Iben Hedemann

Dømt igen: Seks års fængsel til drabsmand for forsøg på voldtægt

Drabsmand får ny dom for forsøg på voldtægt.

Den 30-årige Kenny Vinther Olesen, som i marts 2009 begik drab på en psykisk syg mand i Holstebro,  er i dag blevet dømt skyldig i et forsøg på voldtægt begået i oktober 2018 og skal nu seks år i fængsel.

- Den lange dom for forsøg på voldtægt inkluderer fire års reststraf for drabet, fortæller anklager Mathias Andersen fra Nordjyllands Politi. 

Kenny Vinther Olesen var tiltalt for to tilfælde af forsøg på voldtægt begået natten mellem den 20. og 21. oktober 2018 på Østerbro i Aalborg. 

Politiet modtog den morgen to anmeldelser, hvori to kvinder meldte, at de var blevet jagtet af en mand, der passede på beskrivelsen af den tiltalte. 

I det første tilfælde lykkes det en ung kvinde at løbe fra en mand, som jagtede hende. Hun formåede at låse døren op til sin lejlighed og smække efter sig. Det var det forhold, Kenny Vinther Olesen ikke blev dømt for. 

I den næste situation en halv time senere blev en ung kvinde overfaldet og overmandet af mand i en baggård mellem Østerbro og Øster Havnegade. Gerningen blev opdaget af et kærestepar, og den tiltalte flygtede fra stedet med den mandlige del af parret efter sig. 

- Manden får indhentet den tiltalte, som forklarer, at han kender pigen, og at de bare havde været oppe at skændes, derefter skilles de to mænd. Men ved hjælp af videoovervågning og en kortbetaling i en taxa, får Nordjyllands Politi placeret Kenny Vinther Olesen på stedet i det rette tidsrum. Han bliver derfor anholdt den 16. november - omkring fire uger efter overfaldene, og ved en efterfølgende konfrontationsparade på politigården udpeger den mandlige del af kæresteparret ham som en af to mulige, forklarer anklageren. 

Der bliver også fundet DNA-spor, der pegede på den tiltalte, og sammen med vidneforklaringerne var det nok til, at Byretten dømte ham for det ene voldtægtsforsøg. 

Kunne intet huske - blackout af druk

Kenny Vinther Olesen blev i begyndelsen af 2017 prøveløsladt efter at have afsonet otte af 12 år for drabet i Holstebro. 

Han har under hele sagen nægtet sig skyldig. Han forklarede i retten, at han havde været i byen i Jomfru Ane Gade om aftenen, men at han intet kan huske, før han vågnede hjemme på sofaen i sin lejlighed i Aalborg om eftermiddagen. 

Han ankede på stedet til Vestre Landsret, og anklagemyndigheden vil nu sammen med statsadvokaten overveje, om man også vil forsøge at få ham dømt for det første forhold.