Foto: Michael Kragmann

02:23

TV2Nords praktikant får et lille indblik i en verden som døvblind, i anledning af stor europæisk konference i Aalborg om netop døvblindhed

1 af 2

Døvblinde på dagsordenen i Aalborg

Over 500 interesserede er samlet til konference, når der debatteres døvblindhed i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Døvblindhed er et højtspecialiseret fagområde som ikke ret mange ved noget om. I denne uge er der så sat fokus på døvblindhed til den europæiske konference Touch of closeness - maintaining social connectedness i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Døvblindhed er som fag en niche. Men alligevel er over 500 interesserede fra hele verden samlet i Aalborg Kongress og Kultur Center til debatter, oplæg og workshops med forskellige perspektiver på livet med dødblindhed. 

- Det er vigtigt, vi står sammen og er med til at udvikle på det her lille fagspeciale, og der er vi rigtig afhængige af hinanden både nationalt og internationalt, siger Mie Krogsgaard, der er afdelingsleder hos Center for Døvblindhed og Høretab.

Som døvblind er man skåret ned på hele to af sine sanser, og det er en udfordring i selv de mest simple hverdagsopgaver. Men der er forskellige grader af hørenedsættelse og synsnedsættelse. Nogle eksempler på synsnedsættelse kan være tunnelsyn, man kan også være svagtseende, hvor alt er sløret, og så kan det hele også være helt sort for øjnene. Når der slet ikke er noget syn, har du ingen orientering.

- Det har du ikke, når du er helt blind. Så bruger du mere den taktile sans - kroppen og fødderne og sådan noget, siger Hanne Larsen, der er Mobilityinstruktør hos Center for Døvblindhed og Høretab.

En af vores journalister tog opgaven op og forsøgte sig som døvblind for en stund.

02:23

TV2Nords praktikant får et lille indblik i en verden som døvblind, i anledning af stor europæisk konference i Aalborg om netop døvblindhed

Luk video