Foto: TV2 Nord (Arkiv)

Drømmeværksted skal hjælpe psykisk syge i Aalborg

Et nyt værksted i Aalborg skal hjælpe psykisk syge med at finde ind til deres drømme og ønsker. Velux Fonden har tildelt 2,5 millioner kroner til projektet.

De fleste mennesker motiveres i høj grad af at forfølge deres ønsker og drømme. Det gælder også for mennesker med en psykisk sygdom, men for dem kan have sværere at sætte ord på, hvad de egentlig ønsker og drømmer om.

Derfor åbner Aalborg Kommune i samarbejde med Aalborg Universitet op for et ny værksted, som skal hjælpe psykisk syge til at finde ind til deres drømme.

Over en treårig periode skal projektet ”Styrket borger- og netværksinddragelse” eksperimentere i drømmeværkstedet med alternative metoder til at finde frem til netop den enkeltes ønsker.

- Hvis borgeren drømmer om selv at kunne købe ind, så er det den drøm, vi skal støtte borgeren i at opnå. For vi ved, at mennesker motiveres af at forfølge deres drømme. Og opfyldelsen af en drøm giver både øget selvstændighed, men også mod på at forfølge en drøm mere, forklarer rådmand Thomas Krarup fra Ældre- og Handicapforvaltningen om grundtanken i projektet.

Projektperioden løber fra marts 2017 til første kvartal 2020.