LIGE NU:

- Du er en død mand, hvis du går til 3F

En rumænsk medarbejder ved CC Fliser i Aalborg, er blevet beordret af sin arbejdsgiver til at true en kollega, der ville gå til fagforeningen 3F.

- Vi havde alle to sæt timesedler. Den første var til, hvis fagforeningen eller skat kom på kontrol og chefen skulle bevise, at han overholdt reglerne. Den anden var til at betale for vores overtid. Der fik vi 90 kroner i timen, fortæller Nistor Mutascu​​​​ til fagbladet 3F.

Han har i et år arbejdet på flere byggepladser for den aalborgensiske virksomhed CC Fliser. Og de fleste uger er timetallet kommet over 55 timer. Det skriver fagbladet.

- Ofte fik vi først lønnen for overarbejde flere måneder senere, siger han.

Ifølge Nistor Mutascu var flere af arbejdsforholdene kritisable. Både med hensyn til pauser og noget så simpelt som at gå på toilettet. Det fik Nistor Mutascu og hans kollegaer til at overveje at kontakte fagforeningen 3F, for at høre, hvilke rettigheder, de havde.

- Vi var blevet advaret af chefen før: I må ikke gå til 3F. Jeg vil ikke have, I melder jer ind i 3F. Så da en af mine kolleger ville snakke med 3F, fortalte chefen mig, at vi skulle snakke om “problemerne med ham”.

Hemmelig lydoptagelse afslører trusler

Nistor Mutascu lavede en lydoptagelse med ejeren af CC Fliser, John Crone. Der kan man høre chefens reaktion.

- Hvis han går til 3F kan du sige, at der kommer nogle folk efter ham. Så kommer der nogen hjem til ham. Så er han en meget død mand, siger ejeren af CC Fliser, John Crone, på optagelsen.

Lyt til hele klippet her: 

John Crone trækker dog sin udtalelse i land senere på optagelsen. Han taler i stedet for om at lave en aftale med den rumænske ansatte, der overvejer at gå til 3F.

Fagbladet 3F har kontaktet chefen for CC Fliser, John Crone, for at høre, hvorfor han truede sin ansatte på livet.

Han mener ikke, at han har truet nogen.

- Det er ikke sådan ment. Og jeg har hverken fået politianmeldelse eller noget. I kører det op og skriver jo hvad I vil, siger John Crone til Fagbladet 3F.

Jeg har en lydfil, hvor du siger, at han er “en meget død mand”. Hvordan mener du det så? 

- Det er sådan noget, man slynger ud. Jeg mener ikke, at jeg vil slå ham ihjel. Hvorfor satan skulle jeg gøre det?

Men hvordan kommer det så langt ud, at du mener det er på sin plads at true ham på livet?

- Jeg er ikke kommet langt ud. “Jeg slår dig kraftedeme ihjel”. Det siger du også, når du spiller fodbold. Det er bare et udtryk for, at han er færdig i byggebranchen.

Men hvorfor er han færdig i byggebranchen, fordi han går til sin fagforening?

- Han må gerne gå til fagforeningen. Han får bare problemer. Og så har jeg ikke mere at sige til det, slutter John Crone samtalen.