00:33

Direktør og formand slipper for at betale

1 af 2

Ebh-top dømt, men slipper for erstatningskravet

Ebh-toppen blev i dag dømt til at være erstatningspligtige, de slipper dog for at skulle betale penge til konkursboet. Det afgjorde Vestre Landsret i dag.

Det blev i dag afgjort, hvorvidt flere medlemmer af ebh's top er erstatningspligtige i Midt-Factoring sagen. De er erstatningspligtige, men de slipper for at skulle have penge op af lommen. Til gengæld skal Finansiel Stabilitet A/S, der er ejet af den danske stat dække beløbet på flere millioner kroner 

Ved dommen blev Finansiel Stabilitet A/S dømt til at betale ca. 59 mio. kr. til fondens konkursbo.

Revisoren, Jens Peter Egebjerg, og advokaten, Jørgen Kjældgaard, blev dømt til at betale henholdsvis ca. 54 mio. og ca. 11 millioner kroner solidarisk med blandt andet Finansiel Stabilitet A/S. Mens den tidligere direktør i banken, Finn Strier Poulsen, og fondens tidligere bestyrelsesformand Egon Korsbæk, blev dømt til at betale ca. 14 mio. kr. sammen med blandt andet Finansiel Stabilitet A/S.

Finansiel Stabilitet A/S blev dømt til at dække erstatningsbeløbene for ebh-toppen bortset fra sagens omkostninger, så den tidligere ebh- top slipper for at betale selve det beløb, som Vestre Landsret dømte dem til.

Dommen er den tredje dom afsagt af Vestre Landsret vedrørende ebh-fondens involvering.