Efter flere knivstikkerier i Aalborg – nu går boligforeninger sammen

I Aalborg bliver der i dag vandret for at forebygge utryghed i området.

De fleste af os kan skrive under på, at utryghed ikke er en dejlig følelse.

Og det prøver de nu at gøre noget ved i Aalborg SØ. Her skal der onsdag sen eftermiddag være en såkaldt tryghedsvandring. 

- Det er en gåtur i et boligområde, hvor formålet er at understøtte den tryghed, der reelt er der. Det er det ene formål, fortæller Denise Bakholm, der er chef for Center for Tværfaglig Forebyggelse hos Aalborg Kommune. 

- Det andet formål er, hvis der er nogen, der føler sig utrygge, så kan vi også drøfte, hvordan vi kan arbejde videre med det. 

Er beboerne utrygge efter flere knivhændelser? 

Det er boligforeningerne i området, der har inviteret Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi og beboerne i Aalborg SØ. 

- Det er, fordi vi ved, at vores borgere har noget på hjerte i forhold til området og oplevelsen af tryghed, lyder det fra Anne Louise Larsen, der er projektleder i den Boligsociale Helhedsplan SØ i Centrum, der er et samarbejde mellem boligforeningerne i området. 

- Vi laver tryghedsvandringer i andre områder også, så det er ikke noget nyt. Dét, der er lidt anderledes denne gang, er, at vi gør det sammen med flere boligselskaber, tilføjer Denise Bakholm. 

Der har været flere knivstikkerier den seneste tid i Aalborg og også i området i Aalborg SØ omkring Grønlandstorvet, hvor vandringen starter og slutter.

Og det kan jo give anledning til utryghed.

- Det er der givetvis nogen, der er (utrygge, red.). Tryghed er jo en følelse, der er individuel, og det er den, vi gerne vil i dialog om. Det er dialogen mellem beboere, politi og kommune, siger Anne Louise Larsen og tilføjer:

- Det kan være noget fysisk, man skal kigge på. Det kan handle om belysning, man skal have. Andre gange kan det handle om mødesteder, der kan give utryghed. Det er meget forskelligt, siger hun og understreger, at det ikke er sådan, at de bliver bombarderet med henvendelser om utryghed.

Vil tage ting i opløbet

Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune har hver én repræsentant med, ligesom tre boligselskaber fra området deltager i vandringen, der foregår fra 16.30 til 18.30. 

- Fra kommunens side handler det om, at vi skal være med til at skabe så meget tryghed som muligt, siger Denise Bakholm fra Aalborg Kommune.

Anne Louise Larsen forventer, at der kommer 80-90 beboere til tryghedsvandringen, men det afhænger også af vind og vejr.

Og selvom Aalborg SØ er et stort område, så er det et godt fremmøde, mener hun.

- Vi håber, at de føler sig hørt og lyttet til, og at de oplever, at der bliver taget hånd om de ting, de kommer frem med, lyder det håbefuldt fra projektleder Anne Louise Larsen.

- Tingene stopper jo ikke med en tryghedsvandring. Det vigtige er, at vi agerer på de ting, der bliver sagt.

Konkret kan beboerne give udtryk for, hvad de er utrygge ved. Desuden kan de få svar på, hvem de skal kontakte, hvis der eksempelvis er nogen, der ryger hash eller lignende på steder i området, og så kan det tages i opløbet. 



Seneste nyt

fra Nordjylland