SENESTE NYT:

Efter Great Dane-krak: Direktør afviser ikke en fremtid i luftfartsbranchen

Direktøren i det konkursramte nordjyske flyselskab Great Dane Airlines ved endnu ikke, hvad fremtiden byder på, men han afviser ikke, at det kan være inden for luftfartsbranchen.

I dag er der kun minderne om Great Dane Airlines tilbage for direktør Thomas Hugo Møller, efter at han mandag måtte trække stikket og begære flyselskabet konkurs.

- Det er en hård beslutning. En beslutning med blandede følelser selvfølgelig, fordi man har kæmpet dag og nat for det her selskab, siden vi startede, siger Thomas Hugo Møller.

Great Dane Airlines kom på vingerne i 2019 og havde fly på ruterne til Dublin, Edinburgh og Nice. Derudover fløj selskabet charterflyvninger for Bravo Tours til Mallorca, Kreta, Rhodos og Varna.

I foråret 2020 blev selskabet dog ramt af corona-pandemien, ligesom det har været tilfældet for den øvrige luftfartsbranche. Ifølge indehaver Eigild Bødker Christensen, der ejer 90 procent af Great Dane Airlines, har selskabet den seneste tid tabt fem millioner kroner om måneden.

Sidste år lød underskuddet på 50,6 millioner kroner, og coronasituationen gør, at der ikke var tegn på bedring i den nærmeste fremtid, da flere af Great Dane Airlines’ destinationer er underlagt rejserestriktioner.

- Vi var nødt til at trække stikket. Vi må erkende, at det ikke kan lade sig gøre at drive et flyselskab under en corona-pandemi, sagde Eigild Bødker Christensen tirsdag morgen til TV2 Nord.

Er det udelukkende corona, der gør, at I knækker nakken?

- Ja, det kan vi ikke være i tvivl om. Vi har kæmpet en meget ulige kamp i denne her tid, så ja, siger Thomas Hugo Møller.

Får konsekvenser for Aalborg Lufthavn

Great Dane Airlines har haft hjemme i Aalborg Lufthavn, og på lørdag skulle selskabets tre fly have fløjet chartergæster sydpå fra Aalborg. Den nordjyske lufthavns direktør Niels Hemmingsen er tirsdag i Milano, men er ved at danne sig et overblik over, hvad flyselskabets konkurs kommer til at betyde for Aalborg Lufthavn.

- Vi har ikke gjort de endelige økonomiske konsekvenser for Aalborg Lufthavn op endnu. På kort sigt er det de økonomiske konsekvenser af konkursen, vi kigger på, mens det på længere sigt handler om at finde selskaber, der vil tage over for Great Dane Airlines, siger Niels Hemmingsen.

- Vi sporer optimisme på markedet, så vi tror på, at der er andre selskaber, der vil overtage nogle af ruterne. Der venter der os en arbejdsopgave nu, siger lufthavnsdirektøren.

Vil flyve igen

Great Dane Airlines måtte mandag sende opsigelser ud til i alt 90 ansatte. Og både deres og direktørens fremtid er endnu uvis.

- Jeg har brugt det seneste døgn på mine medarbejdere, og så skal jeg bruge de næste dage på at finde ud af, hvad det næste skal være, siger Thomas Hugo Møller, der som pilot selv har fløjet mellem to og fire af Great Dane Airlines' afgange hver måned.

- Jeg har altid ild i bagdelen, så jeg kunne godt tænke mig at flyve fuld tid for en periode, men jeg skal lige lande i det her, og så skal jeg nok finde på nogle gode ideer igen, siger Great Dane Airlines-direktøren.

Mens Thomas Hugo Møller ikke vil afvise, at han har en fremtid i luftfartsbranchen, så forsikrer Great Dane Airlines’ hovedindehaver Eigild Bødker Christensen på en telefonforbindelse fra Malaga over for TV2 Nord, at han ikke skal eje et flyselskab igen.

- Nej, det var det, siger Eigild Bødker Christensen. 

Great Dane Airlines’ tre fly står i øjeblikket i Billund og København. Selskabets lokaler i Aalborg Lufthavn råder kurator i konkursboet nu over.

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Til forsiden

Til forsiden