LIGE NU:

Efter regnefejl: Byggeri i de gamle spritfabrikker må starte forfra

En del af det nye Cloud City, der skal have til huse, hvor Aalborgs spritfabrikker tidligere hørte hjemme, er ramlet ind i store problemer.

Det enorme projekt Cloud City, der skal pryde en stor del af havnefronten i Aalborg har ramt et voldsomt bump på vejen. I følge folkene bag det store byggeri, betyder en regnefejl fra ingeniøren, at en stor del af projeket skal startes helt forfra. 

Det drejer sig om den del af det store byggeri, der hedder Habour Gate. Det er en række eksklusive lejligheder, der skal ligge lige ned til Limfjorden. Byggeriet var gået i gang, men det er nu sat helt på pause. I følge direktøren for Cloud City, Martin Nielsen, så skyldes det en regnefejl hos det rådgivende ingeniørfirma COWI.

- Vi havde Cowi til at stå for projektet, og de har beregnet hele kælderstrukturen og strukturen i huset. De har også hjulpet mig med at lave en beregning på prisen på p-kælderen, og den er desværre stukket rigtig, rigtig meget af, fortæller Martin Nielsen. 

De forkerte beregninger betyder, at p-kælderen kommer til at koste 18 millioner kroner mere end først beregnet. Det betyder, at p-pladserne i kælderen kommer til at koste køberne 1 million kroner mere, end hvad de i første omgang er sat til salg til. 

COWI oplyser via deres pressechef til TV2 Nord, at de ikke er enige i, at det er dem, der står med ansvaret for fejlen. 

- Vi er naturligvis kede af på byens vegne, at der nu er sket en opbremsning af Harbour Gate-projektet. Men vi er også meget ærgerlige over, at Martin Nielsen har den opfattelse, at COWI er skyld i dette. Den opfattelse er vi meget uenige i, skriver Charlotte Holm, der er pressechef i COWI. 

Hun forklarer yderligere, at COWI har hjulpet med forskellige beregninger af blandt andet parkeringsanlægget, men at beregningerne hviler på forskellige forudsætninger, der skal opfyldes, før beregningerne passer. 

Vi kan fuldt ud stå inde for vores involvering i dette arbejde. Vi har gentagne gange forsøgt at få Martin til at konkretisere, hvilke kritikpunkter han har af vores arbejde, men det er ikke lykkedes, fortæller Charlotte Holm. 

Lejlighederne var solgt

Martin Nielsen havde ellers fået solgt størstedelen af de luksuriøse lejligheder, der kostede helt op til 20 millioner kroner. De salg må han nu rulle tilbage. 

- Alle købere er fritstillet, og det er helt om igen på et fuldstændigt nyt projekt. Det er klart, at når det driller på den her måde, og det er så alvorligt, at man må helt tilbage til start, så gør det ondt fortæller Martin Nielsen. 

I indslaget herunder kan du se Martin Nielsen tilbage i efteråret 2017 fortælle om Habour Gate-projektet med de mange luksuriøse lejligheder.