Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter store problemer ved sygehuse: Nyt parkeringssystem træder i kraft

Onsdag tages et nyt parkeringssystem i brug ved sygehusene i Aalborg. Målet er, at det skal være nemmere for patienter og pårørende at finde en parkeringsplads.

Det har i årevis været svært for patienter og pårørende at finde et sted at parkere bilen før et besøg på et af sygehusene i Aalborg. Både ved Sygehus Nord og Sygehus Syd har der været trængsel på parkeringspladserne, men fra onsdag kan der være hjælp på vej til bilisterne.

Her indfører Aalborg Universitetshospital et nyt parkeringssystem på de to sygehuse. For at sikre, at parkeringspladserne bliver anvendt af personer med ærinde på hospitalet, bliver der fra 15. januar indført ny parkeringskontrol i samarbejde med parkeringsfirmaet APCOA.

Læs også Nye regler: Aalborg Universitetshospital vil have parkeringssnyltere væk

Samtidig bliver pladserne foran Aalborg Universitetshospital ud mod Hobrovej og i indre gård på Sygehus Nord reserveret til patienter og pårørende. På alle parkeringspladser til patienter og pårørende er der parkering i en time.

Kan parkere i længere tid

Hvis man har brug for at parkere i længere tid, indtastes bilens registreringsnummer på en tablet i forhallen eller den afdeling på sygehuset, man besøger. Herefter bliver parkeringstiden forlænget med 12 timer.

- Jeg både håber og forventer, at vi med den nye parkeringsordning vil gøre det mere overskueligt for patienter og pårørende at finde en parkeringsplads ved hospitalet. Hvis man har ærinde på hospitalet, står man ofte i en svær situation, og der vil vi gerne hjælpe med at kunne fokusere på dét, der betyder noget, siger teknisk chef Steffen Carl Jacobsen, Teknisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

Det er gratis at parkere ved hospitalet. Der vil dog være parkeringsvagter, der sikrer, at reglerne bliver fulgt.

Det nye parkeringssystem skulle have været klar til brug inden sommerferien 2019. Men implementeringen af de tablets, der skal bruges ved registring af bilerne, har forsinket ibrugtagningen af systemet.

Læs også Parkeringsløsning ved sygehuse lovet klar til januar