Efterspurgt madmor får børnehavebørn til at spise broccoli og gulerødder

En kreativ og hårdtarbejdende "madmor" sørger for, at børnehavens børn bliver madmodige. På forældrenes opfordring er hun kommet på Instragram og deler opskrifter og billeder.

Det ser lækkert ud, når man åbner Instragram og kigger på Børnehaven Fyrtårnets billeder. Det er billeder af dagens menu til de små poder i børnehaven, man ser. Og det er ikke bare rugbrødsmadder med leverpostej. 

En helt almindelig dag har børnene fået hjemmelavet tomatsuppe lavet på tomat og røde linser. Hertil her de fået hjemmebagt fuldkornsbrød, hjemmelavet basilikumpesto, ristede kikærter og gnavegrønt.
En helt almindelig dag har børnene fået hjemmelavet tomatsuppe lavet på tomat og røde linser. Hertil her de fået hjemmebagt fuldkornsbrød, hjemmelavet basilikumpesto, ristede kikærter og gnavegrønt.
Foto: Anne Mette Høberg Olesen

Er man heldig, har Anne Mette Høberg Olesen, der er børnehavens kostfaglige eneansvarlige, også lagt en opskrift ved billedet.

Alle billederne og opskrifterne skyldes én ting. Tilfredse forældre.

- Jeg bruger Instagram udelukkende for forældrenes skyld. Jeg har aldrig lagt noget på Instragram før, heller ikke privat. At skulle være influencer er ikke mig. Jeg vil bare gerne være her i børnehaven og lave god mad til børnene, siger hun. 

Næsten al mad, der serveres i Børnehaven Fyrtårnet, er hjemmelavet. Eksempelvis Anne Mettes baguettes.
Næsten al mad, der serveres i Børnehaven Fyrtårnet, er hjemmelavet. Eksempelvis Anne Mettes baguettes.
Foto: Anne Mette Høberg Olesen

Madmodige børn 

Idéen med instragramprofilen er at give forældrene et indblik i, hvad børnene egentlig får at spise, når de er i institution. Her kan forældrene se, hvordan maden ser ud, og det håber madmoren kan virkeliggøre det lidt mere end den madplan, de hver uge får med hjem. 

- Forældrene siger, at de er rigtig glade for det. Tit er der forældre, som spørger, hvordan jeg tilbereder for eksempel broccoli, for barnet vil ikke have det derhjemme. Jeg damper dem faktisk bare, så der stadig er bid i. Men børnene bliver også mere madmodige af at sidde ved andre modige børn, fortæller Anne Mette Bøgberg Olesen. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.


Der er mange grøntsager i maden. Nogle gange er en masse blendede linser og bønner forklædt som karrysovs, og andre gange er de serveret ved siden af, så børnene kan se, røre og smage på dem. 

For madmoren sætter en ære i at lave op til Fødevareministeriets kostråd, som blandt andet siger, at børn skal have flere bælgfrugter end tidligere. 

Anne Mette Høberg Olesen har arbejdet som kostfaglig eneansvarlig i Børnehaven Fyrtårnet i Aalborg i syv år.
Anne Mette Høberg Olesen har arbejdet som kostfaglig eneansvarlig i Børnehaven Fyrtårnet i Aalborg i syv år.
Foto: Anne Mette Høberg Olesen

Pæne præsentationer og flere følgere

Det er ikke bare børnehavens børn, der ved, at Anne Mette laver god mad. Interessen kommer nemlig ikke kun fra forældrene længere. 

- Folk omkring os ved, at vi er en børnehave med en god frokostordning. Det er en ordning, forældrebestyrelsen har valgt, og den holder de fast i, fortæller børnehavens pædagogiske leder, Helle Ryom Trimarco, der også roser Anne Mette. 

- Hun har en høj faglighed og går op i det mad, hun præsenterer. Både smagsmæssigt, visuelt og indholdsmæssigt. 

Andre børnehaver er begyndt at følge med på Anne Mette Høgberg Olesens Instagram, og hun henter også selv inspiration fra andre der. 


Seneste nyt

fra Nordjylland