LIGE NU:

Egense er kåret til Årets Havn 2018

Ud af 126 havne er den nordjyske havn kåret til den bedste af Danske Tursejlere.

Her er de tidligere vindere af titlen som Årets Havn:

Tursejlere overnatter hvert år tusindvis af gange i de danske lystbådshavne. Og i år har en havn skilt sig særligt ud: Egense Lystbådehavn. 

Ud af 126 indstillede kandidater scorer den nordjyske havn flest point i en afstemning blandt Danske Tursejlere, der er landets største organisation for fritidssejlere. 

- Det føles jo dejligt, og de 5.000 kroner, som følger med prisen, skæpper godt i klubkassen, siger formand for Egense Sejlklub, Jan Brix, som fik overrakt prisen sammen med andre medlemmer af klubben, da der i dag blev afholdt havneseminar for Foreningen af Lystbådshavne i Danmark. 

1285 medlemmer af foreningen har afgivet deres stemmer på 126 havne fordelt på hele landet. 

Det er 11. gang Danske Tursejlere kårer Årets Havn ved en afstemning blandt sine 12.000 medlemmer. I år havde 1.285 afgivet deres stemme, hvoraf de fleste således gik til den lille naturperle i Aalborg bugt.

- Egense Havn og sejlklub drives af mennesker, som har lysten og evnen til at give en speciel oplevelse til både fastliggere og gæstesejlere. Der er livlig aktivitet på havnen, og en konstant udvikling i gang. Bl.a. finder man en meget populær børneklub, der er med til at gøre havnen attraktiv for sejlerfamilier, siger Henning Jensen, der er formand for Danske Tursejlere. 

    Spørgeskemaet, som lystsejlerne har vurderet havnene på: