Arkivfoto. Foto: TV2/Nord

Ejendomsmægler lovede privat p-plads, der ikke fandtes

Aalborg Mægleren lovede i en salgsopstilling, at der hørte en privat p-plads med til en lejlighed, men sådan var virkeligheden ikke, da handlen var gennemført. Derfor har virksomheden fået en bøde.

Ejendomsmæglervirksomheden Aalborg Mægleren skal betale en bøde på 25.000 kroner for i en ejendomshandel i Aalborg at have solgt en lejlighed med en tilhørende p-plads, der reelt ikke var der.

To nævn har samstemmende udtalt kritik af den nordjyske ejendomsmægler i en sagen, hvor en køber blev lovet, at der hørte en privat p-plads til lejligheden.

Det er Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere, der den 8. december afgjorde klagen over en mægler ansat ved Aalborg Mægleren og selve firmaet Aalborg Mægleren.

Aalborg Mægleren beklager sagen.

- Det der er gået galt, det er, at mægleren der har haft boligen til salg var en ung fyr, der var elev. Han havde ansvaret for sagen, og han har så lavet en fodfejl i forbindelse med handlen, og det har afstedkommet, at vi har fået en bøde, siger Bo Lynge, der er indehaver og direktør i Aalborg Mægleren.

Ejendomshandlen fandt sted i foråret 2014, da køberen erhvervede sig lejligheden i Aalborg for 1.145.000 kroner. Den private p-plads skulle ifølge mægleren på handlen være 100.000 kroner værd for køberen.

- Jeg vedkender mig, at der er sket en fejl, og vi har betalt de bøder, som det har givet, siger Bo Lynge.

Sagen har været igennem to klageinstansen, og er ifølge Aalborg Mægleren endt med et forlig mellem klageren og Aalborg Mæglerens ansvarsforsikring.

- Når man laver 200 ejendomshandler om året, så vil der ske fejl, men vi forsøger hele tiden at minimere fejlene, så det sker så lidt som muligt, siger Bo Lynge.