Eksklusivt interview om livet efter håndbold: - Jeg kan blive frivillig i mine børns klub

Mikkel Hansen glæder sig til at holde weekenderne fri og se mere til familien, når han stopper karrieren til sommer.

- Jeg har lovet mig selv at holde en smule fri sammen med familien. Og tage mig god tid til at finde ud af, hvad næste skridt er.

Beslutningen om at stoppe sin succesfulde håndboldkarriere gennem flere årtier har været længe undervejs.

- Når håndbold har været en kæmpe del af mit liv i snart 20 år, er det ikke en vildt let beslutning, og der er også blevet brugt nogle timer i samtale med mennesker, som kender mig rigtigt godt, fortæller Mikkel Hansen i et eksklusivt interview med TV2 Nord umiddelbart efter onsdagens pressemøde i Aalborg Håndbold, hvor han meddelte sit karrierestop til sommer.

Alligevel var det rigtigt at trække stikket nu.

- Både jeg selv og de mennesker omkring mig kunne mærke, at det var den rigtige beslutning – og stadigvæk er den rigtige beslutning.

Udsigten til aldrig mere at møde op i træningstøj i en håndboldhal er dog en skræmmende tanke.

- Det er spændende, men også en lille smule angstprovokerende at vide, at dét man har lavet de sidste 19 år og opbygget i al den tid, smider man i skraldespanden og skal lave noget helt andet. Og ud at bevise sig selv på ny.

Er det et definitivt farvel til håndbold?

- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg glæder mig til at have et almindeligt liv, have fri i weekenderne og deltage i nogle familiære ting, som jeg har måtte give meget afkald på, fortæller den 36-årige venstre back.

Mikkel Hansen er først og fremmest familiefar og overvejer at træne sine sønner, der også spiller håndbold. VIDEO: PHILIP HOLM JOHANSEN

På stående fod har Mikkel Hansen ingen planer om at gå trænervejen rent professionelt. Men han afviser ikke tanken for altid.

- Jeg føler, jeg kan bidrage med nogle ting inden for håndbold. Det kan være, jeg kan starte som frivillig i mine børns håndboldklub, lyder det muntert fra Hansen.

En ny Mikkel

Når det til sommer er slut med ’håndboldspilleren Mikkel’, skal Hansen indfinde sig i en ny hverdag og i en mere anonym rolle.

Og lige dén del glæder han sig til.

- Jeg har aldrig været super tosset med den opmærksomhed, der er omkring mig. I min tid i Paris har jeg været meget glad for, at det var en mere privat tilværelse end i Danmark, hvor der har været en væsentlig større opmærksomhed omkring spillet på banen, men helt sikkert også hvem man er uden for banen, siger Mikkel Hansen.

Den ekstra opmærksom omkring sin person, der følger med livet som international håndboldstjerne, bryder Mikkel Hansen sig ikke synderligt om. VIDEO: PHILIP HOLM JOHANSEN

- Så jeg har det fint med at være noget andet end håndboldspiller, fortæller Hansen, der kan mærke, at hensynet til familien, der tæller hustruen Stephanie Gundelach og deres to børn Eddie Max og Vince, trækker mere end nogensinde før.

- Jeg havde regnet med, jeg skulle spille tre år mere, da jeg underskrev kontrakten (med Aalborg Håndbold, red.). Men der er så småt ved at være andre ting, der trækker i mig. Jeg har altid lovet mig selv at være på forkant og stoppe en lille smule for tidligt. Hellere dét end at spille et år eller to for meget, lyder det fra den knap to meter høje venstre back.

Lysten skal være der

Mikkel Hansen har kontrakt med Aalborg Håndbold frem til sommeren 2025. Alligevel afviser han at snuppe det sidste år med.

- Det kunne være let. Men jeg vil ikke huske tilbage på et sidste år, hvor alt var noget lort, og hvor jeg var træt af det hele. Ikke at det nødvendigvis ville være sådan, men jeg har altid levet efter, at når jeg kunne mærke at andet hev i mig, var det på tide at stoppe, fortæller Hansen.

quote Man skal give noget af sig selv, og folk vil gerne vide så meget som muligt om én

Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold

Faktisk kunne han sagtens havde holdt karrieren kørende i mere end tre år, hvis han ville. Men når lysten mangler, duer det ikke, understreger han.

- Jeg skal have lysten til og sulten efter hele tiden at blive bedre.

Og selv om han ikke er meget for det, så har alderen også spillet ind på beslutningen.

- Jeg spiller ikke, som da jeg var 25 – det ville være synd at sige. Det ville rart, men det gør jeg ikke. Og så finder man jo på andre måder at spille på i stedet for, fortæller 36-årige Mikkel Hansen.

Tanken om at stoppe som professionel håndboldspiller efter knap 20 år skræmmer Aalborg Håndbolds store stjerne. VIDEO: PHILIP HOLM JOHANSEN

Alderen bringer som regel også flere skader med sig. Mikkel Hansen har siden begyndelsen af marts været ude med en lyskeskade. Og så var han sidste år sygemeldt med stress i fem måneder.

De to store udfordringer har også været hårde for Aalborg Håndbolds største stjerne.

- Perioden efter slutrunden betød, at jeg gik glip af en halv sæson og gik igennem nogle hårde ting mentalt og privat.

Overblik over Mikkel Hansens tid i Aalborg Håndbold

 • Februar 2021: Mikkel Hansen bliver offentliggjort i Aalborg Håndbold.

 • Marts 2022: Mikkel Hansen rammes af en blodprop i lungerne efter en operation i højre knæ, mens han stadig spiller i franske Paris Saint Germain.

 • August 2022: Mikkel Hansen ankommer med privatfly til Aalborg til hans første arbejdsdag i det nordjyske.

 • September 2022: 3. september får Mikkel Hansen debut for Aalborg Håndbold. Han scorer fire mål i en 26-31 sejr over GOG i Super Cuppen.

 • December 2022: Problemer i klubben. Mikkel Hansen bliver i flere kampe bænket af cheftræner Stefan Madsen.

 • Januar 2023: Det danske landshold vinder VM for tredje gang i træk. Men Mikkel Hansen har spillet med knæproblemer og er ikke med Aalborg Håndbold, da Herreligaen starter igen.

 • Februar 2023: Mikkel Hansen bliver sygemeldt med stress.

 • Maj 2023: Mikkel Hansen går i gang med genoptræningen.

 • August 2023: Mikkel Hansen gør comeback på håndboldbanen.

 • Februar 2024: En lyskeskade sætter Mikkel Hansen på skånekost og tid på tilskuerpladserne.

 • Marts 2024: På grund af lyskeskaden bliver Mikkel Hansen meldt ude på ubestemt tid.

 • April 2024: Mikkel Hansen meddeler, at han stopper karrieren til sommer.  

Vil spise i fred med familien

Håndboldstjernen har altid været en populær herre, især i Danmark. Men Mikkel Hansen har aldrig brudt sig om den opmærksom, der følger med.

- Alle vil gerne have en del af én, følge med i ens liv og snakke. Det hører til dét at være atlet i dag. Men det har jeg altid sat en stopper for, for jeg har gerne ville holde tingene adskilt. Jeg vil ikke afbrydes af fem mennesker, der vil have et billede, mens jeg sidder og spiser på restaurant med min familie, lyder det kontant.

Fansene er oftest søde og rare, understreger stjernen. Men efter Mikkel Hansen fik Eddie Max og Vince, er behovet for privatliv blevet endnu større.

- Når man er afsted med sine børn som far, bør man som voksent menneske se ud over, at man gerne vil have et billede. Jeg er nogle gange afsted som far, ligesom alle andre mennesker. Og der var der en anderledes respekt for dét i Frankrig end i Danmark.

Men - understreger han – håndbold i dag er ikke bare at spille på banen. Der er også en masse ting udenom.

- Jeg forstår godt gamet. Man skal give noget af sig selv, og folk vil gerne vide så meget som muligt om én, siger han til TV2 Nord.

Hårdt for kroppen at pendle

Med en arbejdsplads i Gigantium i Aalborg og en privatadresse i København har Mikkel Hansen måtte flyve på job.

Pendlingen var da også hård ved ham især det første år.

- Set i bakspejlet var programmet lidt for heftigt. I år har der været væsentlig færre ture, og det er væsentligt bedre for min krop, siger han.

quote Jeg vil ikke huske tilbage på et sidste år, hvor alt var noget lort, og hvor jeg var træt af det hele

Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold

Kroppen har dog endnu ikke leveret titler for Aalborg Håndbold. Men om han alligevel har været en succes i klubben, vil Mikkel Hansen helst ikke selv svare på.

- Det må du spørge nogle andre om. Men vi skulle gerne nå at vinde nogle titler, inden jeg smutter, siger Hansen, der afviser, at han har fortrudt sit skifte til Aalborg Håndbold.

Mikkel Hansen mangler at vinde et Champions League-trofæ i sin karriere.

- Det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne vinde, men det danske guld skulle vi også gerne have herop igen.

Mikkel Hansen stopper sin håndboldkarriere til sommer. 


Seneste nyt

fra Nordjylland