Ekstraregning for flextrafik chokerer rådmand: - De allerdårligst stillede vil blive ramt

Aalborg Kommune skal spare 46 millioner mere end forventet på budgettet - de kommer oveni de allerede varslede besparelser på 250 milllioner kroner.

- Jeg er også selv chokeret, siger job- og velfærdsrådmand i Aalborg Kommune, Nuuradiin Hussein (S). 

På et møde i økonomiudvalget i mandags fik han nyheden om, at udbuddet af flextrafik bliver over dobbelt så dyrt, som ventet - det betyder en ekstraregning til hele kommunen på 46 millioner kroner. 

De kommer oveni i de 250 millioner kroner, kommunen i forvejen skal spare. I job og velfærd er det 17 millioner, der skal spares yderligere. Det vil sige oveni de allerede varslede besparelser på 67 millioner kroner på området.

- Det er jo ikke en regning, vi vidste, vi skulle finde løsninger på for få uger siden, siger Nuuradiin Hussein og fortsætter:

- Nu kommer den. Og det er store beløb, og det kan umuligt findes, medmindre man skal ind og skære helt ind til benet og forringe servicen for de allermest sårbare mennesker i samfundet.

Skyldes ikke ekstra behov

Rådmanden understreger, at ekstraregningen for flextrafik ikke bunder i en større efterspørgsel på servicen.

- Det er ene og alene en prisstigning. Jeg synes, det er usolidarisk, at det er forvaltningen, der skal finde løsninger på det, siger Nuuradiin Hussein, der understreger, at udgifter til flextrafik er størst i hans forvaltning.

- Job og Velfærd har den største udgift på det her område, fordi der er mange mennesker, der er afhængige af flextrafikken for at komme frem og tilbage til de forskellige tilbud og aftaler, forklarer han.

Nu skal han og forvaltningen til at finde de i alt 127 millioner i budgettet indenfor flextrafikken. 

- Det kommer til at få konsekvenser for borgere der er afhængige af flextrafik til dagtilbud. Borgere der er fysisk og psykisk begrænsede og har brug for at blive kørt. Det bliver svært at undgå, at de skal rammes.

Halvdelen af besparelserne skal findes i indeværende år og med fuld indfasning i 2024.

- Det skal gå hurtigt, slutter Nuuradiin Hussein.Seneste nyt

fra Nordjylland