Foto: Michael Andersen

Foto: Michael Andersen

1 af 2

Elefantastisk: Børn udlever dyrepasserdrømmen i Zoo

Frida og Juliane fra Greve er vilde med Aalborg Zoos sommerskole, hvor de får mulighed for at komme helt tæt på havens dyr.

Juliane Skarsholm og Frida Knudsen fra Greve deltager i årets sommerskole. Foto: Michael Andersen

Det er mandag og et ny hold skoleelever er lige begyndt på en uges sommerskole i Aalborg Zoo. De skal rundt til alle afdelinger og begynder hos elefanterne. Børnene skærer frugtgodbidder, som skal gemmes i udeanlægget.

- Indtil videre er det meget sjovt, og vi har lige været inde og høre om elefanterne, siger Juliane Skarsholm, der straks suppleres af Frida Knudsen.

- Det er ret spændende, det, de fortæller. Jeg vil rigtig gerne være dyrepasser. Det ser sjovt ud, når de går inde ved dyrene, siger hun.

De to bedste veninder, der begge er 12 år, er kommet helt fra Greve for at afprøve drømmen om at blive dyrepasser. De er nemlig vilde med dyr. 

Populær sommerskole

- Det er fjerde år i træk, vi kører sommerskolerne, og for hvert år er de blevet mere og mere populære, siger informationsmedarbejder Søren Sørensen fra Aalborg Zoo. Han fortæller, at der i år er 150 børn igennem på de seks uger i skoleferien. 

Børnene kommer helt tæt på elefanterne i Aalborg Zoo. Foto: Michael Andersen

Om dyrepasserjobbet så er verdens bedste? Tja, hvis man spørger en rigtig en af slagsen, Kenneth Madsen, så lyder det helt spontane svar:

- For at sige det, som det er, så skal man være glad for at skovle lort, specielt når man passer elefanter, siger han med et grin og fortsætter:

- Det gode ved det er arbejdet med dyrene. Det direkte arbejde med dyrene, og så er der kontakten med publikum og mennesker og muligheden for at fortælle om de her fantastiske dyr, siger han.

Her fortæller dyrepasser Kenneth Madsen om elefanterne. Foto: Michael Andersen

Alt i alt mener Kenneth Madsen, at han har et drømmejob, også selvom 90 procent af en dyrepassers liv går med rengøring. 

For Frida og Juliane er det heller ikke rengøringen og elefantlorten, der trækker. De kan bedre lide kontakten med dyrene. Det får de masser af muligheder for i sommerskolen, hvor de blandt andet får lov til at håndfodre elefanten Bibi, hvilket giver en del elefantsnot på hænderne.

Selvom dagens sommerskole både byder på elefantlort og -snot, så er de to bedste veninder fra Greve stadig overbeviste om, at de en dag skal arbejde med dyr. 

En dyrepasser og to - måske - kommende dyrepassere ser til elefanten Bibi. Foto: Michael Andersen