01:29

Elever har Kina på skoleskemaet

I en uge har elever fra Gistrup skole haft Kina på skoleskemaet. Det er med til at gøre eleverne til gode verdensborgere, mener klasselærerem.

Tai Chi, spisepinde og stegte nudler. Det er noget af det emneugen på Gistrup skole indeholder i denne uge. De 66 elever på sjette årgang har nemlig haft Kina på skoleskemaet.

- Det har været spændende at lære noget nyt. Jeg har aldrig prøvet at snakke kinesisk før, så det har været rigtig spændende at have nogle på besøg, der kan lære os noget om det, siger Mie Melgaard, der går i 6.a.

Det er to kinesiske udvekslingsstuderende, der har stået for undervisningen. Eleverne er blevet klogere på kultur, tradition og ikke mindst de kinesiske skrifttegn. Desuden har de prøvet kræfter med kinesisk madlavning.

- Jeg håber, at eleverne er bedre beredt til at komme ud og blive verdensborgere og at de har fået et større indblik i, hvordan det hele det fungerer, siger Sanne Møller Marcussen, der er klasselærer.

På trods af at spisepindende og de svære skrifttegn drillede er eleverne fra Gistrup Skole, klar til at tage endnu en emneuge i det kinesiske tegn hvis muligheden byder sig.