04:33

I dag har gymnasie-elever landet over nedlagt arbejdet i protest mod regeringens spare-planer, og det gælder også her i Nordjylland.

Aalborg tekniske gymnasium gør klar til eftermiddagens demonstration. Foto: Jesper Knud Fonvig

Aalborg tekniske gymnasium gør klar til eftermiddagens demonstration. Foto: Jesper Knud Fonvig

Aalborg Tekniske Gymnasium er blot en af de uddannelsesinstitutioner i landet, som har nedlagt dagens undervisning. Foto: Jesper Knud Fonvig

1 af 4

Elever nedlægger undervisningen

Regeringen vil skære 20 procent i SU’en og lave milliardnedskæringer. Det får de studerende til at strejke og demonstrere.

Det er en noget anderledes dag underviserne er mødt ind til på de nordjyske uddannelsesinstitutioner torsdag morgen.

Hvad de troede, skulle blive en helt almindelig dag, hvor de står for at tilrettelægge dagen er vendt på hovedet. Torsdag har de studerende landet over nemlig taget styringen, og lukket lærerne inde på lærerværelserne, alt imens eleverne selv strejker.

Alt dette postyr fra de studerende er for at markere, at de ikke vil finde sig i, at regeringen vil skære over 10 milliarder på uddannelserne over hele landet og skære 20 procent af SU-stipendiet.

Derfor har de valgt at strejke hele dagen og klokken 16 torsdag går tusindvis af nordjyske elever og studerende på gaden for at demonstrere og vise deres utilfredshed.

Det er Uddannelsesalliancen, der har arrangeret demonstrationerne mod nedskæringer på uddannelse og SU. Under parolerne, “Stop milliardnedskæringer på uddannelse”, “Hæv Kvaliteten” og “Bevar SU’en”, afholdes demonstrationerne i København, Odense, Aarhus og Aalborg klokken 16.

De nordjyske studerende starter demonstrationen på Sporet 6 -  pladsen bag Aalborg Studenterkursus klokken 16 og slutter på Slotspladsen klokken 18. 

00:47 Luk video