SENESTE NYT:

En hund efter bøger? Aalborg Bibliotekerne søger læsehunde

Aalborg Bibliotekerne søger en eller to læsehunde til at hjælpe børn med læsevanskeligheder.

Er din hund vild med bøger? Og er den sund, rolig og venlig? Så skulle du prøve at tage den med på biblioteket.

Aalborg Bibliotekterne søger såkaldte læsehunde, der kunne have lyst til at arbejde frivilligt på biblioteket en times tid om ugen.

Ordningen med læsehunde har eksisteret i flere år. Landet over har hundene lagt pels og ører til en god historie fortalt af børn, der mangler lidt selvtillid på læsefronten. Idéen er, at en hund ikke dømmer eller driller, når man kløjes i bogstaverne og læser forkert. Den sidder bare og lytter og nyder selskabet.

Derfor vil man nu også have læsehunde på Aalborg Bibliotekerne, hvor man håber at få en eller to læsehunde tilknyttet.

Læsehundene vil komme på biblioteket en gang om ugen, og de vil også blive certificerede læsehunde. Det kræver en dag på et gratis kursus med Foreningen Læsehunde. Kurset bliver holdt den 30. september i Middelfart, hvor hundene bliver introduceret til arbejdet og adfærdstestet for at se, om de er egnede til arbejdet.

Så er du den heldige ejer af en hund, der passer beskrivelsen, og kunne I tænke jer at gøre en god gerning for børn, som trænger til lidt opmuntring i deres læsning, kan du læse mere og tilmelde dig ordningen på www.laesehunde.dk.

Du kan også sende en mail til Mette Schønning Lybæch ved Aalborg Bibliotekerne på adressen mette.schoenning@aalborg.dk, hvis du vil høre nærmere.