Endnu en møgsag rammer kommune: Nu skal revisionen grave i betalinger til events

Sagen om 3F-støtte til en kongres på en kvart million kroner i 2019 - som eksperter kalder i strid med kommunalfuldmagten - skal nu ses efter i sømmene. Det har et enigt økonomiudvalg nu besluttet.

Det er tid til et serviceeftersyn. 

Sådan lyder det nu fra økonomiudvalget i Aalborg Kommune. Det er tilgangen til eventområdet, der skal gåes efter med lup i samarbejde med kommunens revision, efter det er kommet frem, at Aalborg Kommune både 2019 og 2016 har overført i alt næsten en halv million kroner fra kommunekassen til 3F-kongresser i byen.

Det følger i kølvandet på sagen om de 100.000 kroner, som kommunen betalt for en markedsføringsvideo til TV2-programmet Nybyggerne.

- Vi tager i Økonomiudvalget kritikken alvorligt og har derfor valgt, at der skal laves serviceeftersyn af rammerne, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

- Vi skal have undersøgt det fulde billede og igangsætter derfor et samarbejde mellem Aalborg Kommune og revisionen, som ser på alle bilag. Vi får også undersøgt alle posteringer over 50.000 kroner fra den 1. januar 2015 og frem til i dag.

Kritik fra flere sider

TV2 Nord har de seneste par uger kunnet fortælle, hvordan blandt andet rådmændende Kristoffer Hjort Storm (UP) og Per Clausen (EL), har krævet sagen undersøgt.

- Jeg synes, at det er yderst kritisabelt, at vi tilbage i februar, hvor ’Nybyggersagen’ kørte, fik at vide, der ikke var andre historier. Vi sagde, vi ville vide, hvad der var af fortidens skeletter, lød det blandt andet fra Kristoffer Hjort Storm tidligere på måneden.

På baggrund af revisionens gennemgang mødes Økonomiudvalget igen 5. december og samler op på sagen.

- Herefter tager vi fra politisk side stilling til eventuelle tiltag, forklarer Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

- Hellere et tjek for meget end et tjek for lidt, når det omhandler betalinger, og så vi kan få forventningsafstemt mellem Økonomiudvalget og eventafdelingen omkring den fremtidige praksis.

Da TV2 Nord interviewer borgmesteren i forhold til, hvilke mulige tilsag han ser efter undersøgelsen, lyder det: 

- Vi er åbne for alt. Det kan være, der er noget personale, der skal kigges på. Det kan være, at nogle procedurer skal strammes op.

Det bliver sætter kommunen nu i gang:

• En afdækning af problemernes omfang (via gennemgang af alle posteringer over 50.000 kr. indenfor Aalborg Events, Markedsføring og lignende (under Økonomi og Erhverv) fra 1. januar 2015 og frem.

• En præcisering og tydeliggørelse af kravene til dokumentation for afholdte udgifter.

• En vurdering af om der er dele af opgaveløsningen, der strider mod de gældende retlige rammer.


Seneste nyt

fra Nordjylland