Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Enhedslisten forlader budgetforhandlinger i Aalborg

Enhedslisten vil ikke være med til at gennemføre store besparelser på skoleområdet og har derfor forladt budgetforhandlingerne i Aalborg Kommune.

Enhedslistens repræsentanter i byrådet i Aalborg Kommune forlod torsdag eftermiddag forhandlingerne om budgettet for 2017. Partiet er blandt andet utilfreds med, at der ser ud til at blive gennemført store besparelser på skoleområdet i næste års budget.

- Vi foreslog, at forringelserne på driften i folkeskolen blev fjernet ved at reducere anlægsbudgettet og ved at udvide servicerammen med de 10 millioner kroner, som i budgetforslaget trækkes ud af driften for at give skolerne mulighed for at bruge deres opsparede midler. Dette ville i øvrigt være i direkte forlængelse af KL's opfordring til kommunerne om at flytte penge fra anlæg til drift. Det afviste de øvrige partier, siger Per Clausen, der er gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.

Per Clausen siger i en pressemeddelelse, at de øvrige partier i byrådet ikke var villige til at afsætte ekstra midler til kommunens fattigste borgere og at de ikke ønskede at bekæmpe chanceuligheden hos børn. Derudover er Enhedslisten utilfreds med, at der ikke bliver satset yderligere på grøn omstilling i kommunen.

- Aalborgs visioner om at være en grøn foregangsby led også et afgørende nederlag ved disse forhandlinger. Der er stort set ikke afsat nogen penge til grønne investeringer og udviklingen af den kollektive trafik bliver sat i stå, siger Per Clausen.

Udover Per Clausen repræsenteres Enhedslisten i Aalborg Byråd af Lasse Puertas Navarro Olsen og Cæcilie Andersen.