Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Enige medlemmer: Stort flertal stemmer for kapitaludvidelse i AaB

Muligheden for en kapitaludvidelse gør det nemmere for klubben at nå målet om en placering i top fire, mener bestyrelsesformand Torben Fristrup.

Banen er kridtet op til en kapitaludvidelse, hvis den nordjyske fodboldklub skulle få brug for det henover de næste fem år.

Tirsdag aften stemte 95 procent af de fremmødte medlemmer til den ekstraordinære generalforsamling for at give AaBs bestyrelse bemyndigelse til en mulig kapitaludvidelse.

Det skriver AaB i en meddelelse på fondsbørsen.

- Alle tre forslag, som vi stillede om kapitalnedsættelse og kapitaludvidelse både med og uden fortrinsret blev vedtaget med stor majoritet - over 95 procent. Så det er vi rigtig glade for på vegn af AaB og AaBs aktionærer, sagde bestyrelsesformand i AaB Torben Fristrup til AaB egen tv-kanal på klubbens hjemmeside.

Læs også AaB har brug for økonomisk boost – indkalder til ekstraordinær generalforsamling

- Det betyder rent praktisk, at bestyrelsen nu kan tage affære, hvis vi i fremtiden får behov for at lave kapitaludvidelse. Vi har vist rettidig omhu, da vi nu har beredskabet klar, så vi kan gå ud med en kapitaludvidelse, hvis der er behov for det, siger Torben Fristrup, der glæder sig over, at så mange stemte for forslaget.

- Det betyder, at de er enige i de visioner, vi nu sætter for AaB - nemlig at vi skal op i top 4. For det koster jo nogle penge, siger han.

I fondsbørsmeddelelsen skriver Aab helt sådan:

"Bestyrelsen er i tiden til den 10.12.2024 bemyndiget til at forhøje selskabets aktiekapital ad en eller flere gange med i alt nom. kr. 20.000.040,00, hvilke aktier skal være ligestillede med den bestående aktiekapital. Udvidelse af selskabets aktiekapital skal ske med fortegningsret for selskab."