Seneste nyt:

Entreprenør får bøde på 40.000 kroner efter dødsulykke

Arbejdstilsynet har indstillet at det firma, der udførte det arbejde som kostede en ni-årig pige livet, får en bøde på 40.000 kroner.

Nordjyllands Politi fortæller onsdag, at efterforskningen efter den ulykke på Gug Skole, som den 1. marts kostede en niårig pige livet, er afsluttet.

Ulykken skete da en 23-årig mand, der førte en traktor med en påmonteret buskrydder, ramte pigen, som blev dræbt.

Den 23-årige blev efter ulykken sigtet for uagtsomt manddrab og Nordjyllands Politi har nu også sigtet det firma, der stod for at udføre arbejdet på Gug Skole for ulykken.

Politiet har sigtet firmaet efter Arbejdsmiljølovens §83 og §82 fordi efterforskningen ifølge politiet har afdækket at buskrydderen ikke blev anvendt fuldt forsvarligt. For den overtrædelse har Arbejdstilsynet indstillet at firmaet tildeles en bøde på 40.000 kroner.

Hele forløbet kortlagt

Nordjyllands Politi har sammen med andre relevante myndigheder været igang med et omfattende efterforskningsarbejde, der har skullet kortlægge hele hændelsesforløbet omkring ulykken, ligesom det har været nødvendigt at afhøre flere elever. Den efterforskning har imidlertid ikke givet anledning til yderligere sigtelser.

- Sagen er færdigefterforsket fra politiets side, og vi overgiver den nu til anklagemyndighedens jurister, som skal beslutte det videre forløb i sagen, udtaler vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Anders Uhrskov i en pressemeddelelse.

Anders Uhrskov har overfor TV2 Nord ikke lyst til at uddybe, hvad det er for et hændelsesforløb, efterforskningen har blotlagt, men konstaterer blot at politiets opgave i sagen, nu er løst.

- Vi skal give en klar og objektiv belysning af sagen og så er det op til juristerne at vurdere om der skal rejses tiltale, forklarer Anders Uhrskov med henvisning til den 23-årige mand, der blev - og fortsat er - sigtet for uagtsomt manddrab.

 

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Politi

Blotter på spil i Frederikshavn

tv2 vejret

play Snevejret fortsætter på en blæsende onsdag

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Til forsiden

Til forsiden