Et nyt tårn kommer til Aalborg

Når Vestre Fjordpark åbner i sommeren 2017, så bliver det med et 15 meter højt kunstnerisk tårn.

I sommeren 2017 åbner Vestre Fjordpark, og det bliver ikke kun med noget for dem, der elsker livet udenfor, men også for de kunstinteresserede. Vestre Fjordpark får nemlig et 15 meter højt kunstværk ved navn ”Rapture”. Kunstværket bliver lavet af billedkunstneren Thomas Poulsen, som går under kunstnernavnet FOS.

- Mit håb er at skabe et kunstværk, der er et sted mellem arkitektur og billedkunst. Et tårn, som man kan gå op i og få et overblik over området, og samtidigt også blive berørt på andre sanser. Aalborg-tårnet er jo meget rent i sit udtryk, mens håbet er, at det her tårn skal have flere muligheder for de besøgende, fortæller Thomas Poulsen.

Det nye kunstneriske tårn ”Rapture” er finansieret med 1,5 millioner kroner fra Statens Kunstfond, og Aalborg Kommune giver en halv million kroner til projektet. Thomas Poulsen har tidligere stået bag kunstværker som ”One language traveller” på Statens Museum for Kunst i 2011 og et redesign af Mændenes Hjem på Vesterbro. Kunstneren kalder begge disse værker ”socialt design”.