Færdige i pokalturneringen: AaB slået ud af 2. divisionshold

Superliga-spillerne fra AaB formåede ikke at spille sig videre til kvartfinalen i pokalturneringen, da de måtte se sig slået af 2. divisionsholdet B.93.

AaB nåede i sidste sæson frem til finalen i Sydbank Pokalen, men det bliver ikke til nogen gentagelse i denne sæson. Tirsdag aften blev nordjyderne nemlig slået med 1-0 af B.93, som til daglig spiller i 2. division.

Det var første gang siden 1999, at AaB og B.93 tørnede sammen i en turneringskamp. Dengang spillede begge klubber i Superligaen, men B.93 rykkede ned og har ikke siden været at finde i landets bedste række.

I denne sæson ligger den københavnske klub i toppen af 2. divisions vestkreds, og derfor var det på papiret ikke en helt ufarlig modstander, AaB stod over for på Right to Dream Park i Farum, hvor kampen blev spillet, da B.93's hjemmebane, Østerbro Stadion, er lukket ned resten af året.

AaB bagud ved pausen

AaB-træner Peter Feher havde derfor også valgt at sende de fleste af sine normale startere på banen fra første fløjt. Til trods for, at AaB stillede med profiler som Lucas Andersen, Tom van Weert og Jores Okore, der mødte sin barndomsklub, var det B.93, der fik scoret kampens første mål.

Det faldt efter en halv times spil, hvor Tammer Bany passerede Andreas Hansen, som fik chancen fra start i stedet for den normale førstemålmand Jacob Rinne.

20201208-182432-L_5Mb

Kort efter scoringen fik AaB-spillerne mulighed for at ændre slagplanen, da en skade til den ene linjedommer resulterede i en pause. Da kampen blev genoptaget, fik AaB spillet sig frem til et par chancer, men B.93-spillerne kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Overtag i spillet blev ikke omsat til mål

De nordjyske forhåndsfavoritter havde overtaget fra anden halvlegs begyndelse, og det lykkedes AaB-spillerne at skabe chancer mod det godt fightende 2. divisionshold. AaB'erne kom dog til kort, når det gjaldt om at få bolden sparket i mål.

I slutfasen pressede AaB hårdt på for en udligning, men hvis ikke B.93's målmand fik fat i bolden, kom målstolperne i vejen for nordjyderne. Det lykkedes ikke Superliga-holdet at få scoret, og dermed er AaB færdige i Sydbank Pokalen, mens B.93 er klar til kvartfinalen.

I slutfasen blev AaB's Tim Prica vist ud, og han er derfor ikke med, når nordjyderne i weekenden møder Lyngby i Superligaen.