LIGE NU:

Familie slår alarm: 7-årige Mathias stoppet af mulig børnelokker

Palle Bruun og Sarah Maria Søbergs yngste søn blev søndag eftermiddag antastet af en mulig børnelokker i Rughaven i Vejgaard.

En forælders værste mareridt - i hvert fald et af dem - er, at deres børn bliver lokket til at sætte sig ind i en bil ved siden af et fremmed menneske og blive kørt væk.

Og søndag eftermiddag var det mareridt tæt på at blive til virkelighed for Palle Bruun og Sara Maria Søberg.

Deres yngste søn, Mathias på syv år, var gået alene ned på fortovet for at lege ved en tilfrossen vandpyt. Noget, hans forældre aldrig har haft betænkeligheder ved at lade ham gøre.

- Men det er nok noget, vi kommer til at tænke over i fremtiden. Jeg er ikke sikker på, at Mathias får lov til at gå alene ned for at lege det næste stykke tid, siger Palle Bruun til TV2 Nord.

For mens drengen legede, holdt en sort bil ind til kantstenen ved siden af ham.

quote Jeg er ikke sikker på, at Mathias får lov til at gå alene ned for at lege det næste stykke tid.

Palle Bruun, far til Mathias

Føreren af bilen, en mand med brunt hår og sort jakke på, spørger, om Mathias vil med ud at køre en tur. Hvis han vil, giver manden lidt mad på McDonald's, siger han.

Opslag delt 1200 gange

- Heldigvis bliver Mathias bange og siger nej, det vil han ikke, og så løber han derfra og op til vores lejlighed, siger Palle Bruun, der med det samme får ringet efter politiet.

Patruljen nåede hurtigt frem til familiens opgang og lejlighed i de gule boligblokke i Rughaven, og ifølge Palle Bruun tager de sagen meget alvorligt. Også selv om det er et sparsomt signalement, syv-årige Mathias kan komme med.

- Og vi har desværre heller ikke set noget, for vi kunne ikke se Mathias fra vores vinduer. Der stod simpelthen en anden boligblok i vejen. Men betjentene optog rapport og kørte til stationen for at underrette vagtchefen også. De mente, at det var rigtig lang tid siden, der var kommet sådan en anmeldelse, siger Palle Bruun.

Nordjyllands Politi bekræfter i dag, at de har modtaget en anmeldelse om sagen. 

- Det er naturligvis en sag, vi tager meget alvorligt, og vi er i gang med efterforskningen, men derudover kan jeg ikke udtale mig yderligere i sagen, siger politikommissær Carsten Straszek. 

Facebook-opslag er gået viralt

Inden Palle Bruun og Sarah Marie Søberg gik i seng, delte de oplevelsen som en advarsel på Facebook - et opslag, der i skrivende stund er blevet delt flere end 1200 gange.

Dagen derpå er familien stadig mærket af oplevelsen.

- Jeg har ikke sovet så godt i nat, og Mathias sagde ved morgenmaden, at han stadig tænkte meget på det. Heldigvis har vi jo opdraget ham godt, så han ikke stiger ind i sådan en bil, og på hans skole har de lovet, at de vil tage en snak med eleverne om, hvad man gør i den slags situationer, fortæller Palle Bruun.

Det er dog ikke noget, der får familien til at føle sig utryg ved at blive boende i Rughaven.

- Det kunne være sket alle mulige steder, og vi har været glade for at bo her i det års tid, vi har været her indtil videre. Men vi håber selvfølgelig, at vores historie kan bruges som en advarsel, og at manden ikke har held til at samle nogen andre børn op, siger Palle Bruun.

Episoden skete her på Rughaven i Vejgaard søndag eftermiddag.
Episoden skete her på Rughaven i Vejgaard søndag eftermiddag.
Foto: Google Maps