LIGE NU:

Far og søn hitter på YouTube med byggevideoer

Det begyndte med en video om, hvordan man får en gokart til at køre ved hjælp af en boremaskine. Nu har Benjamin og Kim Henriksen fra Aalborg 167.000 følgere på YouTube.

I en garage i Aalborg eksperimenterer Benjamin Steen Henriksen og hans far Kim Henriksen med at sætte en boremaskine på et longboard for at gøre brættet elektrisk.

Hele byggeprocessen optager de og lægger på YouTube. På engelsk forklarer Benjamin i videoerne på kanalen ”Kim Henriksen”, hvordan man kan lave alt fra et elektrisk longboard til en falsk snemand, der springer op fra sneen og forskrækker folk.

- Det er en far/søn-ting, vi laver. Vi synes, det er vildt sjovt at gøre det sammen, siger Benjamin Steen Henriksen.

Deres fælles hobby voksede hurtigt ud af garagen og ind på værelserne hos seere i både Danmark og udlandet. Pludselig begyndte folk at genkende Benjamin på gaden.

- Det er mærkeligt, når folk gerne vil have billeder af en. Nogle gange går folk forbi og siger ”ej, var det ikke ham YouTuberen?” Det synes jeg, er lidt sjovt, siger Benjamin Steen Henriksen.

- Jeg var meget overrasket, da vi fik 1000 visninger

Benjamin viser stolt trofæet frem. Det trofæ, man får, når man rammer 100.000 følgere på YouTube. Trofæet fik Benjamin og faren Kim, da Benjamin gik i 7. klasse.

Det er Kim Henriksen, der lægger navn til kanalen, fordi Benjamin ikke var gammel nok til det, da de begyndte at dele videoer.
Det er Kim Henriksen, der lægger navn til kanalen, fordi Benjamin ikke var gammel nok til det, da de begyndte at dele videoer.
Foto: Tor Løkken

At så mange fremmede ville se med, havde far og søn aldrig drømt om.

- Jeg laver videoerne, fordi jeg synes, det er vildt grineren at eksperimentere med at bygge ting. Vi tænkte bare, at det var minder, som vi så kunne vi finde frem senere, siger Benjamin Steen Henriksen.

- Jeg var meget overrasket, da vi fik 1000 visninger. Jeg tænkte, at det ikke kunne passe, siger Kim Henriksen.

I dag har deres videoer over 26.500.000 visninger.

Vil være håndværker

Nu er kanalen ”Kim Henriksen” så populær, at far og søn tjener penge på at være på YouTube. Hvor mange vil Benjamin ikke ud med – men det er ”nok”, som han siger.

 

Masser af firmaer henvender sig til ham. De vil gerne have ham til at lave videoer om deres produkter. Nogle gange siger han ja, men det bliver også ofte et nej.

Drømmen er da heller ikke at leve af at være YouTuber. Benjamin Steen Henriksen begynder snart på Tech College – han vil nemlig være håndværker.

- Jeg vil rigtig gerne have et rigtigt arbejde og møde en masse mennesker. Jeg elsker at møde nye mennesker, siger han.

Se indslaget med far og søn lige her – og mød flere spændende personligheder i Nordliv lige her.