Foto: Arkiv

00:55

Nordjyllands Politi har optrevlet en større narkoring

1 af 2

Fem anholdte: Politiet beslaglagde store mængder narko og våben

Nordjyllands politi har den 30. november anholdt flere personer efter beslaglæggelse af 800 gram kokain, 100 kilo hash og to pistoler med ammunition.

Nordjyllands Politi har gennem længere tid efterforsket en række personer i Aalborg, der mistænkes for at have solgt narkotika i form af både kokain og hash. Den 30. november blev fem anholdt ved kordineret politiaktion.

Under aktionen beslaglagde politiet omkring 800 gram kokain, 100 kilo hash og 2 pistoler med ammunition.

De fem personer blev den 1. december fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Aalborg, og her blev de varetægtsfængslet, sigtet for omfattende handel med narkotika og våbenbesiddelse.

I forbindelse med efterforskningen af den store narkosag har politiet ransaget flere adresser i og omkring Aalborg, hvor både stoffer og våben blev fundet.

Yderligere er der blevet fundet cirka 500.000 kroner i kontanter, der alle forventes at være penge fra salg af narkotika.

Politikommissær fra Nordjyllands Politi, Carl Dissing, oplyser, at et særligt kendetegn ved denne sag er, at der i stort omfang antages at være blevet anvendt lukkede grupper på blandt andet Facebook og andre medier til at forhandle narkotika og hash.

- Bagefter er stofferne leveret til en stor kundekreds af unge brugere i Aalborg og omegn, siger politikommissæren i en pressemeddelelse.

Der venter derfor politiet en stor både efterforskningsmæssig og præventiv indsat for at få kontakt til disse brugere, som politiet for manges vedkommende må betegne som almindelige unge fra eksempelvis studiemiljøer – og som på denne nemme måde er kommet i besiddelse af narkotika.