LIGE NU:

Fem kunstnere udvalgt: Skal forskønne Plusbus-rute i Aalborg

Aalborgs nye bybus Plusbussen kan muligvis tilbyde sine passagerer kunst med på vejen, hvis de nyligt fem udvalgte værker bliver realiseret.

Når du skal fra punkt A til B i Aalborg, så skal det ikke blot gå så hurtigt som muligt – det må også gerne være så smukt som muligt.

Nu er ti bud på kunst, der forskønner den nye 22 kilometer lange Plusbus-rute, blevet kogt ned til fem.

Dermed kan du fremover blandt andet se frem til muslingeskaller i glaseret beton ved Kennedy Stationsplads og lysskulpturer i Karolinelund.

Ideen med at give borgerne kunst at se på, mens de kører i bus, er et led i Aalborg Kommunes Kunstfonds nye strategi.

- I Aalborg ønsker vi at skabe flere interessante byrum, også udenfor bykernen. Plusbussen gør det muligt at komme nemt og bekvemt fra øst til vest, men markante kunstværker på ruten kan gøre turen til en oplevelse. Vi er glade for, at Statens Kunstfond har set mulighederne i at være med fra starten, og vi tror på, at de fem skitseforslag er så gode og gennemarbejdede, at det også bliver muligt for os at realisere dem, siger Mads Duedahl, der er rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Kunstnerduoen Bank og Rau med modellen af Vestbyen Stationsplads.
Kunstnerduoen Bank og Rau med modellen af Vestbyen Stationsplads.

Statens Kunstfond har bevilget 575.000 kroner i støtte til projektet. Her er man glade for samarbejdet.

- Det har været en fornøjelse at få lov til at være med i processen omkring kunst til Plusbussen. Aalborg Kommune arbejder professionelt og fokuseret med deres kunststrategi, og der har været en stor velvilje omkring projektet fra alle involverede parter. Jeg håber meget, at det vil lykkes Aalborg Kommune at skaffe midler til realisering af kunst til Plusbussen, da de udvalgte projekter vil kunne blive en markant identitetsmarkør i byens rum, siger Marie Dufresne, der er kunstfaglig konsulent udpeget af Statens Kunstfond.

Plusbusruten strækker sig gennem Aalborg fra væddeløbsbanen i vest og til det nye sygehus i øst. Den er sat til at køre med sine første passagerer i 2023.

Pengene til de fem udvalgte kunstværker er endnu ikke i hus. Samlet set vil det koste 12,7 millioner at realisere dem.

Disse 5 kunstværker er valgt ud