Foto: Lars Møller

Fint spil men (stadig) ingen mål

AaB’s angribere kan bare ikke score mål. Det faktum blev endnu engang udstillet i søndagens kamp ude mod Brøndby, der endte 2-0 til hjemmeholdet.

De spiller fint fodbold, nordjyderne. Men i fodbold skal der scores mål, for at kunne vinde. Og den disciplin mestrer AaB’s angriber langt fra.

I søndagens udekamp mod Brøndby fik AaB en elendig start, da Joakim Mæhle i det tredje minut havde hånd på bolden i det kriminelle felt. Brøndbys finske angriberTeemu Pukki udnyttede fint den gratis chance.

Det er ikke fordi AaB’s angribere ikke fik chancerne. Eksempelvis havde Jannik Pohl i det 29. minut en stor mulighed for at bringe balance i regnskabet med sit hovedstød. Men bolden strøg ud over baglinjen til målspark.

Lige inden pausen brændte det på ved Brøndbys mål, men endnu en gang forblev det uforløst for AaB. 

Læs også Sportsekspert: AaB’s angribere er for dårlige

I anden halvlegs ottende minut blev det nærmest komisk. Et fint angreb blev afsluttet af Jannik Pohl som uheldigvis ramte stolpen. Men bolden sprang tilbage i spil og her lykkedes det Bassogog tæt under mål at skovle bolden langt over overliggeren.

I stedet for 1-1, blev kampen reelt afgjort syv minutter senere.

I kampens 60. minut blev det nemlig endnu mere mørkt for AaB, da et hurtigt Brøndby-angreb blev omsat af Kamil Wilczek til 2-0 for hjemmeholdet.

Med ti minutter tilbage havde AaB endnu en stor mulighed, men Bassogog skød lige på Brøndby-keeperen og chancen forduftede dermed for en reducering, der kunne have skabt spænding til sidst i kampen.

AaB har nu fire point op til den 6. plads, der giver adgang til mesterskabsspillet.