Seneste nyt

fra Nordjylland

Fjer-drama: Ekstase i Aalborg-klub, der nærmer sig historisk oprykning

I aften havde badmintonklubben Aalborg Triton muligheden for at rykke op i landets bedste badmintonrække. Et sted, de ikke har været siden 1980'erne. 

Alt skulle dog flaske sig for klubben, hvis de i opgøret mod Greve skulle lykkes med at sikre sig en plads i det allerfineste selskab i dansk badminton.

Oprykning blev det imidlertid ikke til mandag aften, selvom Triton var i hopla og sendte Greve retur til Sjælland med et nederlag i bagagen efter et sandt drama.

På hjemmebanen i Vester Mariendal Hallen i Aalborg slog de Greve med 5-4 efter en neglebidende tæt affære, som blev afgjort i anden herredouble. 

Det unge talent Kajsa Van Dalm, der få timer inden kampen sad til tyskundervisning på HHX, bidrog også til den flotte sejr. Hun vandt til stor jubel for sin mor, Mette, der tidligere har vundet VM-bronze og hendes far, som er træner, anden damesingle i holdkampen.

Flere af de fremmødte børn fik ikke afslutningen med, fordi holdkampen først sluttede omkring klokken 21.40. Trods det kunne der absolut ikke sættes en finger på stemningen til allersidst.

Op mod 300 tilskuere var mødt op for at støtte hjemmeholdet, og kravet var, at syv ud af ni kampe skulle vindes, hvis oprykningen skulle blive en realitet mandag aften. Og det lykkedes altså ikke for Triton i denne omgang.

Med aftenens sejr ligger Triton dog meget lunt i svinget forud for sidste holdkampsrunde. De er seks point foran Greve, som de dystede mod mandag aften, og de topper fortsat 1. division og kan glæde sig over at være ubesejrede. 

Dermed har Triton stadig overordentligt gode muligheder for at spille sig op i den bedste række. En række, som den traditionsrige klub ikke har været i siden 1988.  

Den afgørende holdkamp spilles 25. marts, hvor Triton møder Skovshoved på udebane. 

Du kan se den samlede stilling her samt se resultaterne i holdkampen her.

Sejrsbillede efter kampen.
Sejrsbillede efter kampen.
Foto: Søren Nielsen / TV2 Nord