Flere pibekoncerter undervejs: Men midlertidig træner undgik mareridtsdebut for AaB

AaB's bedste fodboldherrer mødte stor modstand fra egne fans i søndagens opgør.

AaB kunne ikke som håbet sikre sig oprykningen til Superligaen efter Hobros nederlag til Fredericia lørdag, men klubben kunne komme utrolig tæt på, da mandskabet søndag eftermiddag tog imod Kolding IF på hjemmebane.

Et point nærmere oprykning kom AaB ved at spille 3-3 i det målrige opgør.

Det var nordmanden Mathias Haugaasens første kamp som midlertidig cheftræner for AaB, og umiddelbart var der ikke meget ændret i holdets udtryk fra start.

Lynanalyse

AaB har nemlig gjort det flere gange i forårssæsonen, og søndag var ikke nogen undtagelse - at starte et opgør på et utroligt lavt niveau.

Det udnyttede Kolding IF til at bringe sig foran allerede i det femte minut, da hjemmeholdet ikke fik dækket godt nok af for et indlæg i egen højre side, før opdækningen inde foran mål mildest talt også var mangelfuld.

Midlertidig AaB-cheftræner Mathias Haugaasen i aktion på sidelinjen.

AaB fik bedre fat i kuglen herefter, men det var stadig gæsterne, der var klart bedst og farligst i hele første halvleg.

Kolding vandt også afslutningsstatistikken med 9-3 i de første 45 minutter.

Og to gange gav det også pote, for udeholdet kunne fordoble føringen efter 43 minutter direkte på frispark langt ude fra.

I den situation så den udskældte Rody de Boer i AaB-målet decideret skyldig ud.

AaB-fansene begyndte for alvor at vise deres utilfredshed herefter.

Piften, buhråb og adskillige mishagsytringer blev sendt fra tribunen og ind på den solbeskinnede grønsvær.

Det hjalp tilsyneladende hjemmeholdet.

Som så mange gange før i denne sæson kom scoringen efter en dødbold, da anfører Rasmus Thelander steg højest op efter et hjørnespark i halvlegens sidste minut og stangede AaB-reduceringen i mål.

Det ændrede dog ikke på, at AaB kunne gå til pause til endnu en pibekoncert fra tilskuerne bagud med 1-2 på Aalborg Portland Park.

Jubel hos Kolding IF efter kampens første scoring.

Flere AaB-comeback i anden halvleg

De sidste 45 minutter blev startet på en helt anden måde end de første af slagsen.

Den nye AaB-darling, angriberen Mathias Jørgensen, der startede forårssæsonen med seks mål i de første fem kampe, bragte nemlig balance i regnskabet to minutter inde i anden halvleg.

Han dukkede op i feltet, hvor han via to berøringer fik sparket bolden ind via indersiden af stolpen og udlignede til 2-2.

Det var Mathias Jørgensens syvende scoring i otte kampe for AaB.

AaB-svenskerne Daniel Ask og Melker Widell forsøger at få fat i den lille runde.

Målene blev ved med at flyve ind om ørene på de to målmænd, og denne gang var det igen AaB-målmanden Rody de Boer, der måtte hive bolden ud af netmaskerne.

Et indlæg fra AaB's venstre side lå så godt, at en Kolding-spiller kunne heade bolden i mål til udeholdets 3-2-føring.

10 minutter skulle der ikke gå, før næste scoring fandt sted.

Til stor glæde for hjemmeholdets tilskuere, var det den offensive midtbanespiller Melker Widell, der lavede lækre ting og selv kunne sætte bolden i mål til 3-3.

Med uafgjort og det ene point er AaB på den oprykningsgivende andenplads i NordicBet Ligaen 15 point foran FC Fredericia på tredjepladsen.

Der resterer seks runder og dermed er der 18 point at spille om.