LIGE NU:

Flertal for vindmøller smuldrer

Borgerne i Øster Hassing, Gandrup og Holtet slipper formentlig for en park med kæmpe vindmøller, efter at Venstre i Aalborg Byråd har ændret holdning og nu går imod vindmøllerne.

Der var fra start for nogle år siden indædt modstand og kamp mod kommunens planer om en park med nye kæmpe vindmøller ved Øster Hassing. Men det politiske flertal for møllerne var lige så massivt. En ny EU-regel om miljøvurdering har dog trukket projektet i langdrag, og nu vil Venstre ikke længere være med. Ifølge partiets borgmesterkandidat, rådmand Tina French, er beslutningen endegyldig. 

-Vi siger hertil og ikke længere, så nu trækker vi stregen i sandet. Det er vores indstilling, siger Tina French.

Byrådets flertal for vindmølleparken ser nu ud til at smuldre væk.

-Der er 3200 indsigelser og rigtig mange mennesker, der er bekymret over det her. Det er ikke rimeligt, at folk der har deres hus til salg eller arbejder med en udvidelse eller andre ting, fortsat skal holdes hen på den her måde, siger Tina French.

Hendes partifælle i lokalområdet, byrådskandidat Carsten Kristensen, betegner de 3200 indsigelser som Danmarksrekord.

-Det overrasker mig ikke, at der kom så mange indsigelser, for der er tale om en park med 100 meter høje vindmøller i et forholdsvist tæt bebygget område, siger Carsten Kristensen.

Som det eneste socialdemokratiske byrådsmedlem har Rose Sloth Hansen fra begyndelsen stemt imod vindmølleparken i Øster Hassing.

-Det gør indtryk med så mange indsigelser. Der er tale om rigtig store vindmøller, og jeg synes, at vi skal respektere, at folk ikke vil have dem så tæt på deres by. Jeg har faktisk oplevet, at folk er kommet hen til mig med tårer i øjnene, fordi de er så bange for, hvad de her møller kommer til at betyde for deres hverdag, siger Rose Sloth Hansen

Aalborg Byråds yngste medlem er glad for Venstres seneste udmelding, og hun håber på, at flere fra hendes eget parti, Socialdemokratiet, følger trop. Det samme gør Venstres borgmesterkandidat.

-Jeg forventer, at de vælger at følge med os i Venstre, siger Tina French.

Tilsyneladende følger de andre med.

-Jeg troede ellers, vi havde en aftale. Nu har jeg også talt med borgmesteren, Thomas Kastrup-Larsen, og vi kan meddele, at Socialdemokratiet næppe vil fastholde et så stort projekt som vindmølleplanen i Øster Hassing, hvis der ikke er bred opbakning til den, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

c4c3a6bc530fb2096b2806cb70c44b028ac2c560

play Vivi og Per kører på ferie i en veterantraktor - og vognen er hjemmebygget

20210311-071217-L-1920x1273we

Mor og søn forbrændt – forvekslede diesel med benzin

Kø ved Limfjordstunnellen

Uheld i Limfjordstunnelen giver ekstra kø på stor rejsedag

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

c4c3a6bc530fb2096b2806cb70c44b028ac2c560

play Vivi og Per kører på ferie i en veterantraktor - og vognen er hjemmebygget

20210311-071217-L-1920x1273we

Mor og søn forbrændt – forvekslede diesel med benzin

Kø ved Limfjordstunnellen

Uheld i Limfjordstunnelen giver ekstra kø på stor rejsedag

Til forsiden

Til forsiden