LIGE NU:

Flores venter stadig på sit AaB-gennembrud

AaB's peruvianske offensivspiller Edison Flores viste i momenter gode takter igen mod SønderjyskE, men han venter endnu på sit helt store gennembrud.

Forventningerne var store, da AaB i august købte den peruvianske landsholdsspiller Edison Flores, men indtil videre har den 22-årige offensivspiller kun i glimt givet prøver på sin kunnen.

- Indimellem er der rigtig gode momenter. Han laver jo nogle rigtig flotte ting indimellem, men der er også nogle mindre gode momenter, siger AaB-fan Jesper Mikkelsen, som bakkes op af andre fans på tribunen.

- Jeg tror, at han stadig har brug for tid for at falde til. Han er en sydamerikansk spiller. Jeg håber, at når han får lov at falde til, så ser vi lidt driblinger og noget flair fra ham, siger Jesper Holmager.

AaB-træner Lars Søndergaard havde i søndagens kamp mod SønderjyskE valgt at flytte Edison Flores fra pladsen på venstre fløj og helt frem i angrebet, hvor han dannede duo med Christian Bassogog.

- Jeg synes, han har haft lidt for lidt plads ude på kanten, og han kunne få lidt større råderum, siger Lars Søndergaard om beslutningen til TV2 Nord.

Den nye position så ud til at gavne peruvianeren. Edison Flores viste i sin syvende kamp i AaB-trøjen igen momentvist fine takter.

- Jeg håber, at jeg fortsætter med at få spilletid, så jeg kan bidrage til at AaB kan indfri ambitionen hen mod slutningen af sæsonen, siger Edison Flores.

Efter en halv times spil blev Flores nedlagt i SønderjyskE's straffesparksfelt, men til stor frustration for både AaB's spillere og fans forblev dommer Mads-Kristoffer Kristoffersens fløjte tavs. Den 22-årige offensivspiller viste flere gange sin fine teknik, og han indgik også ofte i hjemmeholdets småspil.

Den afgørende fod fik Edison Flores dog ikke sat i søndagens kamp, som AaB tabte med 1-0. Simon Kroon scorede sejrsmålet for SønderjyskE på et straffespark i sidste minut, og ærgrelsen over Marco Meilingers brændte straffespark ti minutter forinden blev dermed blot endnu større.

AaB tabte for fjerde gang i holdets seneste fem Superliga-kampe, og Edison Flores helt store gennembrud for det nordjyske mandskab lod endnu en gang vente på sig.

- Man vil gerne have, at det er her og nu. Jeg synes, han (Edison Flores red.) er på rette vej, og han er en type, som nok skal udvikle sig. Så jeg er 100 procent sikker på, at han nok skal komme, men det kommer til at tage lidt tid, inden vi ser den rette Flores, siger Lars Søndergaard.

Edison Flores ærgrede sig efter opgøret over endnu et pointtab, som betyder, at AaB daler ned på sjettepladsen i Superligaen og kun har et point ned til SønderjyskE, som efter fire sejre i træk forsøger at skubbe nordjyderne ud af top seks, der giver adgang til slutspillet.

- Vi har på det seneste tabt mange point både ude og hjemme. Det giver os ikke ligefrem selvtillid. Vi bliver bare nødt til at blive ved med at arbejde på at vokse. Særligt mig, så jeg kan hjælpe holdet. Det er det, jeg allerhelst vil, siger Edison Flores til TV2 Nord.