Flot debut: Aalborg Pirates hiver et point hjem i CL-debut

Torsdag aften spillede Aalborg Pirates næsten lige op med sin første modstander i Champions League, ZSC Lions Zürich.

Torsdag aften fik Aalborg Pirates en flot start på sin deltagelse i dette års Champions League. Det blev nemlig til et uafgjort resultat i ordinær spilletid og et snævert nederlag på 5-6 i overtid på udebane mod de schweiziske mestre ZSC Lions Zürich.

Dermed sikrede nordjyderne sig et enkelt point og kan allerede nu kalde sig et af de bedst præsterende danske hold nogensinde i Champions League.

I første periode fulgtes de to hold pænt ad til stillingen 2-2. For Pirates var det Nikolaj Carstensen og Jack Walker, der stod for scoringerne.

I anden periode havde nordjyderne endda mulighed for at komme foran, da Emil Marcussen trak en dobbelt udvisning, så holdet var i overtal i fire minutter. Det lykkedes dog ikke at score i powerplay, men i 29. minut skete det: David Friedmann sendte piraterne foran 3-2.

Zürichs Kevin Klein udlignede senere til 3-3, og den stilling så ud til at holde til pausen. Men så dukkede Martin Højbjerg op i billedet og gjorde det til 4-3 til piraterne.

I tredje periode blev den føring udbygget ved Spencer Humphries til 5-3, og så lignede det pludselig en mulig sensation og en på forhånd næsten uhørt sejr til nordjyderne.

Men som slutresultatet også afslører, varede glæden kort. Zürichs Oliver Gatz reducerede til 4-5, og Chris Baltisberger gjorde det til 5-5 med godt syv minutter tilbage. I overtiden sneg hjemmeholdet pucken i kuften igen. Kampen endte 6-5 til ZSC Lions Zürich.