Foto: Aalborg Lufthavn

Flytrafikken skal binde Danmark bedre sammen

Mandag holder nordjyske erhvervsfolk møde med lufthavnene Aalborg og København. Målet er at få en flytrafik, som binder Danmark bedre sammen.

Virksomheder i Nordjylland har blikket rettet langt ud over landets grænser. For mens blot 60 procent af de danske virksomheder rejser udenlands mindst én gang om måneden, gælder det 73 hele procent af de nordjyske.  

Det viser en ny rundspørge blandt cirka 400 danske virksomheder, som analysefirmaet Epinion har udarbejdet.

Netop de internationalt orienterede nordjyske virksomheder er målgruppen for det møde, som Aalborg Lufthavn og Københavns Lufthavn holder mandag i Aalborg.

Her har de to lufthavne inviteret lokale nordjyske virksomheder samt politikere til et arrangement under overskriften "Hvordan binder vi Danmark bedre sammen?".

Søren Svendsen, der er adm. direktør i Aalborg Lufthavn, ser frem til gode input fra de nordjyske virksomheder.

- Jeg er glad for at både erhvervsliv og politikere vil deltage i arrangementet. Det er en rigtig god anledning til at se på, hvordan vi både kan styrke indenrigsluftfarten og binde Danmark bedre sammen med resten af verden, siger han.

Der er tilmeldt cirka 30 til mødet, og målet er at samle input og ideer til, hvordan indenrigsflytrafikken kan bidrage til at binde Danmark sammen - og bedre sammen med resten af verden.