Fodbolddrenge renser stranden for store mængder affald: - Det er fandeme ulækkert

Fodbolddrenge vælter sig i skrald til strandrensning.

- Det ligner en flaske med pis, konstaterer Troels Syndergaard, mens han samler en colaflaske med en gullig væske op fra stranden.

- Det er fandeme ulækkert.

Troels Syndergaard samler sammen med resten af U16 fodbolddrengene fra Storvorde Sejlflod affald langs Limfjorden ud for Aalborg Portland.

- Det ødelægger lidt jorden, alt det, der kommer op her, påpeger Troels Syndergaard, inden hans holdkammerat fortsætter:

- Ja det er sgu ikke så godt, konstaterer Niclas Thomsen.

Se indslag med unge, der renser stranden ved Aalborg Portland.

For første gang har Aalborg Portland besluttet at strandrense virksomhedens seks kilometer kystlinje ud til Limfjorden. Storvorde Sejlflod Boldklub er en af to foreninger, der hver får 5000 kroner til klubkassen for at deltage i projektet. Også Aalborg Søspejdere deltager.

- Før tænkte man nok ikke meget over det, men efter sådan noget her tror jeg, man kommer til at tænke mere over det. Så smider man nok ikke sin vandflaske et eller andet sted, siger Troels Syndergaard og Niclas Thomsen.

Limfjordskysten langs Aalborg Portlands område i Aalborg Øst flyder i bogstaveligste forstand med affald, der er drevet i land. I hvert fald hvis man kigger på dagens indsamling.

- Det er vildt, når man ser på det. Vi vidste godt, der var noget, men ikke i de mængder, konstaterer René Iversen fra Aalborg Portland, der har taget initiativ til indsamlingen.

961 kilo skrald på tre timer.
961 kilo skrald på tre timer.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

Dagens fangst af affald lyder på 961 kilo efter bare tre timers indsamling langs seks kilometers kystlinje. Og der ligger stadig bunker, som de end ikke har nået at få vejet ind endnu.

- Jeg er lidt rystet. Jeg vidste godt, der var meget, men vi har en vogn længere ude for at hente de store ting, for det var for voldsomt for ungerne, siger René Iversen.

Aalborg Portland får renset op. Fodbolddrengene fra Storvorde får både motion og en lille lektie til fremtiden.

- Det er overraskende, hvor meget der ligger herude. Det var jeg ikke klar over. Det er jo bare et lille stykke, vi har taget, slutter Troels Syndergaard og Niclas Thomsen, da dagens arbejde er overstået.

Aalborg Portland har allerede meldt ud, at de gentager projektet og renser stranden igen næste år.

Fra venstre mod højre. Troels Syndergaard;, Michas Emmanuel Rex Leed og Niclas Thomsen fra U16 fodboldholdet i Storvorde Sejlflod Boldklub.
Fra venstre mod højre. Troels Syndergaard;, Michas Emmanuel Rex Leed og Niclas Thomsen fra U16 fodboldholdet i Storvorde Sejlflod Boldklub.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

Seneste nyt

fra Nordjylland