SENESTE NYT:

Fodboldlegende: Henning Jensen hyldet i Nørresundby

Den legendariske fodboldspiller fra Nørresundby Henning Jensen blev lørdag hyldet med en buste i sin gamle klub, Nørresundby Boldklub.

Den nordjyske fodboldspiller Henning Jensen, der døde i 2017, fik lørdag sin egen buste, og det takket været gamle holdkammerater fra dengang, Henning Jensen spillede i Nørresundby Boldklub.

Legenden Henning Jensen


Flere af Henning Jensens gamle holdkammerater fra tiden i Nørresundby Boldklub var mødt op til afsløringen af busten.
Flere af Henning Jensens gamle holdkammerater fra tiden i Nørresundby Boldklub var mødt op til afsløringen af busten.
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

I dag var de gamle holdkammerater, og ikke mindst Henning Jensens to børn, Michael og Susanne Jensen med deres børn, samlet på Voerbjergvej i Lindholm, hvor Nørresundby Forenede Boldklubber i dag er hjemmehørende. Det var Michael og Susanne Jensen, der afslørede busten af deres far, der er lavet af den italienske kunster Fango Thursi.

Stolt datter

Det var en stolt datter Susanne Jensen, vi talte med efter afsløringen. Hun blev så glad for Spanien, hvor Henning Jensen i en årrække spillede i kongeklubben Real Madrid, at hun i dag bor i Spanien.

Selv om Henning Jensen var en lidt stille mand, var han stolt af sine bedrifter, og hans datter er sikker på, han ville være stolt over hædersbevisningen fra de gamle holdkammerater.

- Han ville sikkert have sagt, "hvad fanden laver den der", men inderst inde er jeg sikker på, han ville være stolt. han var bare ikke så meget for at blive fremhævet, siger Susanne Jensen.

- En ener i dansk fodbold

Lars Høst er blandt de gamle holdkammerater, som Henning Jensen spillede med i NB. Han har kendt Henning Jensen, siden de var syv år og spillede på gaden, hvor de boede.

Lars Høst er, sammen med Ole S. Nielsen og Peer Kirstein Nielsen, initiativtager til at få lavet busten af Henning Jensen.

- Henning er jo en ener i dansk fodbold, og ikke mindst er han et barn af Nørresund. Så selvfølgelig skal der være en buste af ham på vores dejlige anlæg, siger Lars Høst.

Lars Høst beskriver Henning Jensen som en vovehals.

- Han gjorde ting, som ingen af vi andre turde. Det var jo det, der gjorde ham unik, siger han.

En fræk og kompetent spiller

Men den, der nok har kendt Henning Jensen allerbedst, er den tidligere AaB-træner Poul Erik Andreassen, som bevarede venskabet med Henning Jensen gennem hele hans karriere.  Og hvis der er nogen, som kan forklare, hvorfor Henning Jensen blev så god en fodboldspiller så er det “pylle” som Poul Erik Andreasen blev kaldt.

Henning havde ikke bare talentet, lyder det fra den tidligere træner, han havde også mange kompetencer. Og så havde han først og fremmest en frækhed til at gøre nogle ting, som var svære.

- Han havde den mentale styrke til at kunne tage de bump undervejs, når det ikke lykkedes. Så bare fortsætte og prøve endnu en gang, siger Poul Erik Andreasen.

- Men hans allerstørste kompetence var hans hurtighed på de første meter. De første tre-fire skridt, der gjorde, han kunne komme væk fra sin modstander, når nogle af hans finurlige driblinger lykkedes. Og så var han svær at forudsige for modstanderne,  tilføjer han. 

280518 retten aalborg

Mand gemte riffel i guitartaske

151021 Aalborg lufthavn

play Efterårsferien bliver den travleste i halvandet år for Aalborg Lufthavn

vaccine tv2

play Det tredje stik: Her kan du blive vaccineret

151021 nærpoliti

play Nye politiassistenter sikrer tryghed i Brønderslev

280518 retten aalborg

Mand gemte riffel i guitartaske

151021 Aalborg lufthavn

play Efterårsferien bliver den travleste i halvandet år for Aalborg Lufthavn

Til forsiden

Til forsiden