LIGE NU:

Følelsesladet Friis om AaB exit: - En hård, men ikke en svær beslutning

Efter to år i førertrøjen har Jacob Friis valgt at fratræde stillingen som cheftræner i AaB for, fysisk og psykisk, i højere grad at kunne være der for familien og ikke mindst sin datter, der for blot et år siden fik konstateret leukæmi.

Foran træningsanlægget, med spillerne løbende i baggrunden, stod en følelsesladet Jacob Friis, der blot 25 timer efter udmeldingen om sin afgang, havde sidste dag hos fodboldklubben AaB.

Udmeldingen kom på baggrund af et ønske fra Jacob Friis´ side af om at tilbringe mere tid med familien. En familie der, gennem det sidste år, har tilbragt store mængder tid på hospitalet, efter datteren Luna, tilbage i oktober sidste år, fik konstateret leukæmi. En tid hvor Jacob Friis ikke føler, han har været der nok for familien.

quote Jeg er hendes far og jeg skal være der for hende - ikke følge med fra afstand

Jacob Friis, tidligere cheftræner for AaB

- Jeg fik sådan et glimt af mig selv som fjern slægtning til min syge datter, og det er ikke meningen. Jeg er hendes far og jeg skal være der for hende - ikke følge med fra afstand, fortæller en berørt Jacob Friis til TV2 Nord. 

En afsked der har været undervejs

- Jeg har haft den her indre dialog i noget tid, og så skubber man tanken lidt væk om, at man har en syg datter.

- Jeg kan ikke sige om vi som familie er i vatter igen om to måneder, et halvt år eller halvandet år, og jeg ved bare, at jeg ikke vil brænde mit lys i begge ender, fortæller Jacob Friis om fratrædelsen af stillingen.

Derfor var valget om at stoppe i klubben et hårdt, men et nødvendigt valg, ifølge Jacob Friis. Den tidligere cheftræner ville ikke lade det komme til et punkt, hvor dedikationen til familien potentielt ville påvirke klubbens fremtid.

- Jeg vil ikke gøre et dårligt stykke arbejde i AaB, og vigtigst af alt vil jeg ikke gøre et dårligt stykke arbejde som familiefar.

Et hårdt men givende job

Der var mange årsager til, at beslutningen om at fratræde stillingen som cheftræner ikke var nem. Kærligheden til spillerne og medarbejderne og ikke mindst de mange målsætninger for klubbens fremtid gjorde beslutningen om at stoppe svær, men Jacob Friis var dog alligevel ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning, han tog.

- Jeg har selvfølgelig mødt fuld forståelse, men det har ikke været nemt at sige farvel, lad os bare sige det. Det var en vanvittig hård beslutning, for jeg elsker klubben og jeg elsker at være herude, men det var ikke en svær beslutning, siger Jacob Friis.

quote Vi kan selvfølgelig ikke sætte os ind i situationen, når vi ikke selv har et sygt barn, men vi kan da tænke til, hvordan han har det. Det at gå på kompromis med tiden med familien må være en svær situation, og derfor var det med respekt og støtte, at vi modtog den besked

Inge André Olsen, Sportschef i AaB

Og netop den forståelse Jacob Friis blev mødt med, kan sportschef i AaB, Inge André Olsen, også mærke i klubben.

- Det er selvfølgelig en svær beslutning for Friis, men jeg tror alle, at vi forstår. Vi kan selvfølgelig ikke sætte os ind i situationen, når vi ikke selv har et sygt barn, men vi kan da tænke til, hvordan han har det. Det at gå på kompromis med tiden med familien må være en svær situation, og derfor var det med respekt og støtte, at vi modtog den besked, fortæller Inge André Olsen til TV2 Nord.

Efter to års arbejde i cheftrøjen og mange års arbejde i klubben forinden, har Jacob Friis efterhånden lagt rigtig meget tid og energi i den nordjyske fodboldklub. Og taknemligheden hos sportschefen er ikke til at fejl af.

- Vi er taknemmelige for de to år han har lagt her og lavet et formidabelt arbejde. Han har altid sat AaB først og ønsket at udvikle hele klubben. I dag takker vi ham.

Artikel fortsætter under video.

Midlertidigt vil assistenttræner Peter Feher være at finde i spidsen for holdet, indtil AaB får sporet sig ind på, hvem klubbens nye permanente afløser skal være.

Og trods omstændighederne og den hårde afsked, kan tidligere cheftræner Jacob Friis nu se frem til at tilbringe mere tid med sin familie, og ikke mindst datteren Luna.

Se hele interviewet med Jacob Friis i videoen nedenfor.