Først skulle de skydes: Nu kan de nydes

Råger har i mange år været til gene for borgerne i Nordjylland. Derfor begyndte Aalborg Kommune med at regulerer rågekolonierne, som befandt sig rundt omkring byen.

Men nu kan de støjende fugle være til gavn, hvis du gerne vil stille sulten.

Onsdag eftermiddag inviterede kommunen og de lokale jagtforeninger til prøvesmagning af rågekød. Prøvesmagningen blev afholdt i udkanten af Vestre Fjordpark, hvor omkring 100 borgere var mødt op til prøvesmagningen. 

En af de besøgende var Lisette Belby fra Vadum, som var fasted med familien og første gang skulle smage rågekød. Og rågen kan godt anbefales.

- Hvis det var noget man kunne få i supermarkedet, kunne jeg måske godt finde på at købe det, fortæller hun.

En af arrangørerne bag prøvesmagningen er Klaus Godiksen, som er jagtskytte i Aalborg Kommune. Han ønsker, at folk kan få en fornemmelse af, hvad rågekød er, og hvordan det smager.

- Hvis man siger, at vi skal tilberede råger, så siger folk "ad, det jo sortfugle, vi vil ikke spise dem".  Det er der mange, der siger, indtil de har smagt dem første gang, så bliver de faktisk lidt pjattet med det, fortæller jagtskytten.

I de seneste uger er der i alt blevet skudt 1108 råger i Aalborg Kommune, hvor rågereder må reguleres i perioden 1. maj til 15. juni.

Du kan høre mere om rågereguleringen og TV2 Nords udsendte anmeldelse af rågekød i indslaget herunder.


Seneste nyt

fra Nordjylland