Seneste nyt:

For første gang i Aalborg Zoo: Rød panda får kuld med hele tre unger

Det er tredje år i træk, pandaparret i Aalborg Zoo får unger, men for første gang har pandahunnen i Aalborg Zoo født hele tre unger i samme kuld.

Nuttethedsfaktoren er helt i top i Aalborg Zoo i disse dage. Havens røde pandaer har fået unger.

- Det er tredje år i træk, at det her par får unger, og det er første gang, vi får tre unger. Det har vi aldrig oplevet før. Sidste år fik vi kun en unge, og forrige år fik vi to. Andre zoologiske haver har haft helt med at få tre unger, men det er første gang hos os, siger Laura Møller Jensen, der er dyrepasser i Aalborg Zoo.

Ungerne er få dage gamle, og de har endnu ikke fået øjne. De er i anlægget sammen med deres forældre.

Hunnen gemmer ungerne i sine huler i dyreanlægget i de første måneder.
Hunnen gemmer ungerne i sine huler i dyreanlægget i de første måneder.
Foto: Laura Møller Jensen

De røde pandaunger ligger i de forskellige huler, der findes i anlægget, men hvis man er heldig, så kan man som besøgende få et syn af de små unger, for pandahunnen flytter meget rundt mellem hulerne i anlægget, og så kommer ungerne selvfølgelig med.

- Der går omkring fem måneder, før de kommer med ud af hulerne. Så de er ret store, før de bevæger sig ud. Men man kan være heldig at se dem, når hun flytter dem, siger Laura Møller Jensen.

Hannen er også i anlægget, men i starten lader hunnen ikke hannen komme med ind i hulerne til ungerne.

Ungerne skal videre til en anden zoologisk have, når de bliver gamle nok. Ifølge dyrepasser Laura Møller Jensen sker det, når ungerne er omkring 10 måneder gamle.

Den røde panda lever i bambusskove i Himalayabjergene. Den er truet, fordi dens levesteder fjernes for at give plads til landbrug.

Rød Panda