LIGE NU:

Folkekirkens Hus blev fejret med folkefest

Palmesøndag blev Folkekirkens Hus officielt indviet. Både kultur- og kirkeminister, Bertel Haarder og Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, var mødt op for at fejre indvielsen. I et telt foran huset blev der holdt folkefest for alle.

Den officielle åbning af Folkekirkens Hus fandt sted Palmesøndag, og her var flere fornemme gæster mødt op for at fejre åbningen. Både kultur og kirkeminister, Bertel Haarder, borgmester, Thomas Kastrup-Larsen og Aalborg Stifts biskop, Henning Toft Bro, var med.

- Jeg synes, at man skulle have haft det for lang tid siden, og det er jo herligt, at det nu er kommet op at stå, og at det er så på en gang hyggeligt og stort, siger Bertel Haarder.

Folkekirken har købt Folkekirkens Hus for 40 millioner kroner, og har renoveret det for 23,5 millioner kroner. Huset skal bruges til alt fra konfirmandundervisning til koncerter og foredrag.

- Vi vil gerne gøre tærsklen til kirken mindre. Der er nogen, der synes, at den kan være for høj. Vi vil gerne gøre den mindre. Og så vil vi gå ud af vores kirkerum, og blande os i det folkeliv der er, siger Henning Toft Bro.

I et telt foran Folkekirkens Hus blev der holdt folkefest, hvor alle var velkommen. Her blev der serveret både pølser og fadøl, imens folk kunne lytte til forskellige koncerter. Både Emmelie de Forest og Albert gav koncert.