Den udbrændte bil er ikke et offer for nattens brand - det er til gengæld hele stuehuset. Foto: Per Frank Paulsen

Forladt gård brændt ned efter tredje brand på kort tid

For tredje gang på få uger måtte Nordjyllands Beredskab rykke ud til brand på Søndergårdsvej i Lindholm.

Nordjyllands Beredskab blev natten til søndag klokken 04:11 kaldt ud til en brand i en forladt landejendom på Søndergrdsvej uden for Lindholm ved Nørresundby. Og selvom det var meget tidligt på morgenen kunne brandfolk og indsatsleder nærmest ruten til ejendommen i søvne - det var nemlig tredje gang på få uger, der var brand på lige netop den ejendom.

- Det er et sted, der bliver brugt af hjemløse og unge til at holde nogle fester - og så åbenbart også til at starte noget ild, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Jakob Schmidt til TV2 Nord.

Ved de første to brande nåede ilden ikke at forvolde stor skade på det forladte stuehus, men denne gang vandt flammerne så huset nu er totalt udbrændt.

- Ilden har været igang i et stykke tid, da vi kommer derud for både etagedækket og tagkonstruktionen var i brand, da vi kom frem, siger Jakob Schmidt og fortsætter:

- Vi koncentrerede os om at redde den tilstødende ladebygning og så lod vi stuehuset, der var i fare for at styrte sammen og i øvrigt står til at skulle rives ned, brænde. Der var ikke nogen grund til at bruge en masse vand på at redde det, siger indsatslederen, der slet ikke er i tvivl om, at branden er startet med vilje.

- De to første brande kan godt være blevet startet ved et uheld, men der er ingen tvivl om at den her brand er startet med vilje. Man har skullet anlægge et egentligt bål for at det kunne blive til en brand som den, der var i nat. Og der er jo ingen installationer i huset overhovedet, der kan have startet branden, så jeg er ikke i tvivl om, at det var med vilje, siger Jakob Schmidt.

Der var ingen personer til stede i huset, da det brændte og ingen kom noget til. Det lykkedes beredskabet at redde den tilstødende ladebygning.