Foto: TV 2 Nord

Formand for Ældrerådet i Aalborg: - Det er en hån mod demokratiet

Kun 25 procent af de ældre i Aalborg Kommune har stemt til ældrerådsvalget. Det er en lav stemmeprocent, som ærgrer, men ikke overrasker formanden for Ældrerådet.

Ellen Jensen, der er formand for Ældrerådet i Aalborg, er stærkt utilfreds med det netop afsluttede ældrerådsvalg.

- Jeg mener, at det her er en hån mod demokratiet. Der er det samme som at synes, at ældre mennesker ikke er lige så meget værd som andre, siger Ellen Jensen.  

Hun kritiserer, at ældrerådsvalget i kommunen ikke blev afviklet samtidig med kommunal- og regionsrådsvalget, som de fleste andre nordjyske kommuner valgte at gøre det. For i følge hende, er det årsagen til, at mange ældre ikke fik stemt.

- Når man allerede er nede for at stemme til kommunal- og regionsrådsvalg, så betyder det ikke ret meget, at man i samme omgang også lige skal stemme til ældrerådet. Man er der jo alligevel, siger hun.

Ved Ældrerådsvalget, som blev afholdt i perioden 26. september til 15. oktober, var der kun 25,5 procent af de ældre i Aalborg Kommune, der stemte. Til sammenligning stemte over 70 procent af de ældre i Rebild Kommune, hvor valget blev afviklet samtidig med kommunal- og regionsrådsvalget.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Aalborg Kommune i dag. Vi har kontaktet kommunens pressecenter, hvorfra meldingen er, at der ikke er nogen, der kan udtale sig om valget af ældreråd hen over weekenden. 

01:39

Kun 25 procent af de ældre i Aalborg Kommune har stemt til ældrerådsvalget. Det er en lav stemmeprocent, som ærgrer, men IKKE overrasker formand for Ældrerådet. Hun kritiserer i dag Aalborg Kommune for ikke at have afviklet ældrerådsvalget SAMME dag som kommunalvalget, som de fleste andre nordjyske kommuner valgte at gøre.

Luk video