Seneste nyt:

Forskere med passion for cement samlet i Aalborg

Aalborg er mandag til onsdag vært for konferencen "Nordic Concrete Research Symposium", hvor forskere diskuterer fremtidens grønne cementer.

Cement er ikke bare cement. Det er de 125 forskere, der fra mandag til onsdag er samlet i Aalborg Kongres & Kultur Center, for at diskutere lige præcis dét: Cement.

Aalborg er nemlig vært for den internationale cement-konference Nordic Concrete Research Symposium, som varer fra mandag til onsdag.

Her skal forskerne blandt andet diskutere fremtiderens grønne cementer, undersøgelser af hvordan man forbedrer brugsegenskaber og holdbarhed af beton og udvikling af avancerede betonmaterialer.

Ikke overraskende er betonvirksomheden Aalborg Portland, der er vært for konferencen, hvor ny forskning bliver præsenteret, og hvor forskerne også kan danne nye netværk.

Men hvorfor overhovedet holde sådan en konference?

- Beton er et vigtigt byggemateriale, og der bliver brugt store mængder beton. Der er en kontinuerlig udvikling af materialet og nye cementtyper, der har mindre CO2-belastning, så vi skal hele tiden være på forkant med udviklingen, så det kan blive brugt bedst muligt at lave holdbar beton, siger Anette Berrig, formand for Dansk Betonforening.

Konferencen slutter onsdag.