01:59

Cykellegebanen er for små børn, der er ved at lære deres cykel at kende, men også for de større børn er der mulighed for at skærpe motorikken. Men også voksne med et behov for cykeltræning, vil kunne bruge banen, der er nabo til Løvvanskolen i Nørresundby. Til maj er cykellegebanen klar til brug.

Første spadestik: Børn skal lege sig til at cykle på ny bane i Nørresundby

Første spadestik til et nyt anlæg på 10.000 kvadratmeter blev taget mandag. Her skal børn kunne lære at cykle. Ved at lege sig til det.

To småfrysende rådmænd fra Aalborg Kommune tog sammen med en flok begejstrede og forventningsfulde børn mandag første spadestik til det, der skal blive Nordjyllands første cykel-legebane. Et anlæg på i alt 10.000 kvadratmeter hvor børn fra hele Aalborg - men måske i særdeleshed børn fra Nørresundby kan lære at køre på egne hjul.

- De får et sted, hvor man kan gå hen for at lege og træne sig til at kunne cykle, fortæller Hans Henrik Henriksen (Soc.dem.), der er rådmand for by- og landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Cykel-legebanen bliver en af 10 i hele landet, og det er Cyklistforbundet, der med støtte fra Nordea Fonden har uddelt i alt 500.000 kroner til formålet. I Aalborg skal kommunen selv spæde halvdelen af midlerne til, men så bliver den tidligere færdselsbane, der mildest talt har set bedre dage, også omdannet til et byrum hvor nogle af de mindste nordjyder kan uddannes til sikre trafikanter.

- Det handler om først at blive sikker på cyklen, og så kan man komme ud og blive sikker i trafikken bagefter, fortæller skolerådmand Tina French Nielsen (Venstre).

- Det er som skolerådmand og mor det, der ligger mig på sinde - trygheden er utrolig vigtig.

Cykel-legebanens nærmeste nabo bliver den snart hedengangne Løvvangskolen. Herfra lyder der, ligesom fra de to rådmænd og de glade børn, begejstring over den nye bane.

- Det giver dem en mulighed for at få øvet sig i at cykler. Og måske også få interessen for det. Det er ikke noget vi oplever, de har i dagligdagen, så jeg håber, det giver både forældre og børn mulighed for og lyst til at komme ud og lege, siger Sinne Pedersen, der er skoleleder på Løvvangskolen.

Cykel-legebanen står efter planen klar til brug i maj.